SDA optužuje lidere SDP-a

SDP počinio nepopravljive greške: Budžet limitiran na 950 miliona zbog Lagumdžije i Nikšića

Front06.10.17, 18:22h

SDP počinio nepopravljive greške: Budžet limitiran na 950 miliona zbog  Lagumdžije i Nikšića
SDA dalje navodi da je SDP učinio brojne druge greške koje nije moguće popraviti

 

Socijaldemokratska partija (SDP) nema potrebe da pita Stranku demokratske akcije (SDA) zašto je fiskalni okvir ograničio državni budžet na 950 miliona KM. Neka se obrate ranijem predsjedniku SDP-a, koji je bio zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH, i sadašnjem predsjedniku SDP-a, koji je bio federalni premijer u mandatu 2010-2014. godina i oni će im to najbolje pojasniti, saopćeno je iz SDA.

 

- Podsjećamo javnost da je državni budžet limitiran na 950 miliona KM zbog teškog kompromiterstva Lagumdžije i Nikšića kako bi očuvali vlast. Upravo su oni pristali na to ograničenje, a kada se jedanput to dogodi, onda to više nije moguće promijeniti bez pristanka predstavnika iz entiteta RS. Nažalost, SDP u svom katastrofalnom prošlom mandatu nije učinio samo ovu grešku - citat je iz saopćenja.

 

SDA dalje navodi da je SDP učinio brojne druge greške koje nije moguće popraviti. U tom kontekstu podsjeća na Zakon o prebivalištu kojim su, kako navodi, trajno ograničena prava povratnika, Zakon o sukobu interesa kojim je praktično ukinut ovaj institut, Zakon o javnim nabavkama kojim je razbijen jedinstven sitem javnih nabavki, što je omogućilo dodatnu korupciju, Zakon o jedinstvenom matičnom broju kojim je podebljana entitetska linija i brojni drugi.

 

(Fena/aš)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook