NAKON SMJENE na RTL-u

Mirjana Hrga (ponovo) u 'paklu' Sarajeva: Da li se popularna voditeljica vraća na Al Jazeeru Balkans?

Mediji06.10.17, 13:57h

Mirjana Hrga (ponovo) u 'paklu' Sarajeva: Da li se popularna voditeljica vraća na Al Jazeeru Balkans?
Oni koji su dobro upućeni u ovu situaciju navode da Mirjana Hrga preko hrvatskih medija sebi zapravo pokušava napraviti teren za povratak na Al Jazeeru

 

 


Otkako je krajem avgusta smijenjena sa mjesta urednice i voditeljice emisije "RTL Danas", Mirjane Hrge nema na malim ekranima, ali ni u javnosti. Međutim, već mjesecima traju i špekulacije da li će se popularna novinarka, nakon svega, vratiti u Sarajevo i obnoviti angažman na Al Jazeeri Balkans?

 

Ove špekulacije provjerio je Faktor.ba, za koji su dobro obaviješteni izvori bliski čelnicima ove tv kuće otkrili da njen povratak u ovom trenutku nije realan te da se, ipak, radi se samo o medijskim nagađanjima.


Kako navodi ovaj portal, oni koji su dobro upućeni u ovu situaciju navode da Mirjana Hrga preko hrvatskih medija sebi zapravo pokušava napraviti teren za povratak na Al Jazeeru, ali da ova medijska kuća tu mogućnost za sada ne razmatra.


Inače, nakon odlaska iz Sarajeva u proljeće 2015. godine, Mirjana Hrga je na račun menadžmenta i kolega na Al Jazeeri iznijela niz pohvala, a u intervjuu koji je tada dala za Jutarnji list, između ostalog je navela:


- Iskreno, kad jednom uđete u svemirski brod poput Al Jazeere Balkans, nikada ne možete zaboraviti užitak rada u uređenoj televizijskoj kući.


Međutim, građani BiH, a naročito Sarajeva, upamtili su i naslovnicu magazina Glorija iz februara 2014. godine, a na kojoj je Mirjana Hrga bila na naslovnici, uz konstataciju - "u paklu Sarajeva".


Tada je Hrga "vodila dnevnik" za Gloriju te iznijela svoje viđenje protesta i generalno dešavanja u Sarajevu tih dana. Iako je napomenula i da se život nedaleko od centra zbivanja na protestima odvijao sasvim normalno, zamjereno joj je da je ipak sve previše "napuhala" i predstavila Sarajevo u izrazito negativnom svjetlu.

 

mirjana-hrga-gloria


Magazin Glorija je otišao korak dalje s naslovom, sugerirajući tako da je život u glavnom gradu BiH nemoguć, piše Faktor.


– Kad smo vidjeli što se dogodilo u Tuzli, odmah smo sve posložili, poslali ljude na teren i organizirali posao. Nikome se nisam javila jer bi mi ti pozivi odvlačili koncentraciju. Tata me je vidio na ekranu pa je znao da sam dobro. Moja si je sestra u jednom trenutku dozvolila paniku i poslala mi poruku: "Javi mi je li sve u redu". Ja sam samo odgovorila – da. Bio je to jedini razgovor sa Zagrebom tih dana. Za sebe se uopće nisam bojala, ali moram priznati da me je jako bilo strah za kolege na terenu. Jednom od njih je doletio kamen u glavu pa više nismo mogli s njim uspostaviti kontakt… - napisala je Hrga, između ostalog, u dnevniku za Gloriju 2014. godine. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook