Reakcija predsjednika RS na sinoćnji intervju

Dodik napao Mesića: Obukao je ustaško odijelo, pa bi ponovo ratovao i presijecao koridore!

Front06.10.17, 11:27h

Dodik napao Mesića: Obukao je ustaško odijelo, pa bi ponovo ratovao i presijecao koridore!
Dodik je konstatovao da zagovornike ratne opcije, poput jednog od "grobara bivše Jugoslavije" - Mesića, na svu sreću niko ništa i ne pita, niti bilo ko drži do njegovog mišljenja

 

Entitetski predsjednik Milorad Dodik izjavio je danas da je "umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odijelo koje navlači po potrebi i samo kada treba napadati Srbe i Republiku Srpsku ili držati ustaške govore po Australiji".

 

Na pitanje Srne da prokomentariše Mesićevu izjavu "da bi odmah trebalo presjeći koridor kad bi Republika Srpska pokušala da se otcijepi i da bi to bilo gotovo za par sati", Dodik je rekao da bi "taj političar, koji je dio prošlosti u svakom smislu i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetljištu istorije, u čijoj glavi očigledno vlada oluja, ponovo da ratuje i presijeca koridore i priziva NATO".

 

"Pošto se BiH i u međunarodnim političkim krugovima sve više spominje kao njen propali eksperiment", istakao je Dodik, srpski narod, koji iznad svega cijeni slobodu, jednostavno ne smije dopustiti da doživi potop u "propaloj zajednici".

 

"Zato i mislim da je pri takvom stanju stvari racionalan dijalog o mogućem mirnom razlazu najbolje rješenje za sve u BiH", rekao je entitetski predsjednik.

 

Dodik je konstatovao da zagovornike ratne opcije, poput jednog od "grobara bivše Jugoslavije" - Mesića, na svu sreću niko ništa i ne pita, niti bilo ko drži do njegovog mišljenja.

 

"A što se tiče Mesićevog istomišljenika Valentina Inzka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam šta će više ovdje", zaključio je Dodik.

 

Podsjećamo, nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić poručio je nedavno da bi u slučaju da se RS pokuša otcijepiti od BiH, trebalo odmah presjeći koridor.

 

"Kada bi neko otcijepio dio BiH, da se ja pitam, presjekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo", kaže Mesić. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook