Dr. Walter Willett je najcitiraniji nutricionista u svijetu

Profesor s Harvarda otvara master studij nutricionizma na Univerzitetu u Sarajevu

Hronika05.10.17, 15:35h

Profesor s Harvarda otvara master studij nutricionizma na Univerzitetu u Sarajevu
Profesor Willett je 25 godina vodio Katedru za nutricionizam Škole javnog zdravstva Univerziteta Harvard. Tokom tog perioda, ova katedra izborila se za mjesto najjače katedre nutricionizma u SAD-u i tu poziciju i dalje drži

 

Walter Willett, profesor nutricionizma, epidemiologije i medicine s Univerziteta Harvard, boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini sljedeće sedmice.

 

Willett će održati predavanje o značaju ishrane za zdravlje 11. oktobra, namijenjeno široj publici, čime će zvanično biti otvoren i master studij nutricionizma Centra za interdisciplinarne studije UNSA.

 

Dr. Willett je najviše citirani nutricionista u svijetu i među prvih pet najviše citiranih naučnika u oblasti kliničke medicine. Utemeljivač je naučne discipline nutriciona epidemiologija i vodeći istraživač kohort-studije Nurses Health Study II, koja prikuplja podatke od 100.000 medicinskih sestara od 1989. godine, i zahvaljujući kojoj se zna više o ulozi koju ishrana igra u nastanku i prevenciji mnogih hroničnih bolesti i stanja.

 

Profesor Willett je 25 godina vodio Katedru za nutricionizam Škole javnog zdravstva Univerziteta Harvard. Tokom tog perioda, ova katedra izborila se za mjesto najjače katedre nutricionizma u SAD-u i tu poziciju i dalje drži.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook