POJAČANA SIGURNOST U GRADU

Vanredne mjere u Sarajevu 7. oktobra zbog utakmice BiH - Belgija: U ovim ulicama obustavlja se saobraćaj

Sport04.10.17, 17:56h

Vanredne mjere u Sarajevu 7. oktobra zbog utakmice BiH - Belgija: U ovim ulicama obustavlja se saobraćaj
Sve navedene mjere su donesene s ciljem pojačane sigunosti, a u vezi su s ovom izuzetno važnom utakmicom. Ovim mjerama se omogućava brži i lakši ulazak i izlazak gledalaca sa stadiona

 

 

Nogometni/Fudbalski savez BiH izdao je obavijesti da će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, u subotu, 7. oktobra, povodom utakmice BiH - Belgija doći do privremene obustave saobraćaja na lokalitetu stadiona Grbavica.


"Navedena obustava se odnosi na Zvorničku ulicu, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička u periodu od 14.00 do 21.00 sati istog dana.


Također, bit će zabranjen i saobraćaj u mirovanju (parkiranje vozila) na izdvojenom parkingu neposredno uz stambeno-poslovni objekat "LORIS" u periodu od 8 do 21 sati, a koji će u potpunosti biti stavljen na raspolaganje za potrebe organizacije utakmice.


Iz tog razloga, ovim putem apelujemo na stanare spomenutog objekta, kao i susjednih stambenih zgrada koji koriste ovu površinu za parkiranje, da imaju razumijevanja za poduzete mjere te blagovremeno premjeste svoja vozila na susjedne parking prostore.


Sve navedene mjere su donesene s ciljem pojačane sigunosti, a u vezi su s ovom izuzetno važnom utakmicom. Ovim mjerama se omogućava brži i lakši ulazak i izlazak gledalaca sa stadiona, navodi se u saopštenju N/F saveza BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook