U organizaciji HKD 'Napredak'

Tradicionalnim druženjem jajačkih pjesnika otvoreni 'Šopovi dani na Plivi'

Kultura03.10.17, 12:01h

Tradicionalnim druženjem jajačkih pjesnika otvoreni 'Šopovi dani na Plivi'
Svi zainteresirani građani od 4. oktobra u gradskom parku mogu uživati u likovnoj koloniji u kojoj sudjeluju osnovci, kao i u drugim sadržajima koji slijede u okviru manifestacije


U rodnoj kući Nikole Šopa, a u organizaciji HKD-a 'Napredak' u ponedjeljak su tradicionalnim druženjem jajačkih pjesnika svečano otvoreni 16. po redu "Šopovi dani na Plivi".

 

Nakon pozdrava i uvodnog govora predsjednika jajačke podružnice Napretka Franje Leovca, čitanja poezije i ugodnog druženja, prisutni su zajedno prošetali od Šopove rodne kuće Ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića do Doma kulture, saopćeno je u utorak iz HKD Napredak Jajce.

 

Uslijedilo je tradicionalno dizanje zastave s likom Nikole Šopa na stupu pored Doma kulture. Tako je jedna od najvažnijih književnih manifestacija u BiH koja je prvi put održana prije tačno dvadeset godina, otvorena i ove godine. 

 

Svi zainteresirani građani od 4. oktobra u gradskom parku mogu uživati u likovnoj koloniji u kojoj sudjeluju osnovci, kao i u drugim sadržajima koji slijede u okviru manifestacije, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/Foto: Jajce-online.com/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook