dostavljeno timu odbrane

Srbija dala garancije za puštanje Ratka Mladića na liječenje u Srbiju

Hronika02.10.17, 17:44h

Srbija dala garancije za puštanje Ratka Mladića na liječenje u Srbiju
On je naveo da su garancije Vlade dostavljene danas timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde Srbije

 

Vlada Srbije dala je danas garancije za puštanje Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala na liječenje u Srbiju, rekao je Srni advokat Saša Lukić.

 

On je naveo da su garancije Vlade dostavljene danas timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde Srbije.


 
"U garancijama Vlade garantuje se da će, u slučaju da Mladić bude privremeno pušten na slobodu po odluci sudskog veća, a u vrijeme boravka na teritoriji Srbije, Srbija poštovati sve naloge sudskog veća kako bi se Mladić u svako vrijeme mogao po nalogu veća pojaviti pred Tribunalom", rekao je Lukić.


 
On je naveo da odbrana radi na prikupljanju dokumentacije koja će se nalaziti u zahtjevu sudskom vijeću Tribunala za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji i da preostaje još da se obezbijedi mišljenje ljekara koji će pregledati mladića.


 
Lukić je ocijenio da bi krajem oktobra ljekari trebalo da posjete Mladića u Hagu, gdje će ga pregledati i upoznati se o ljekarskoj dokumentaciji, te ukazao da termin zavisi od toga koliko će brzo uprava pritvorske jedinice u Hagu obezbijediti dozvolu i uslove za rad ljekarskom timu- piše Srna, a prenose Vijesti.ba. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook