Ljepota ne donosi sreću

Žene su sretnije u vezama s manje lijepim muškarcima

Lifestyle02.10.17, 15:44h

Žene su sretnije u vezama s manje lijepim muškarcima
Istraživanje sveučilišta na Floridi pokazalo je da su manje atraktivni supružnici puno posvećeniji, brižniji i bolji u krevetu

 

Prijateljice vam "pile" mozak s tim kako ste vi puno zgodniji od svog dečka? Odlično. To znači da će se puno više truditi oko vas!

 

Istraživanje sveučilišta na Floridi pokazalo je da su manje atraktivni supružnici puno posvećeniji, brižniji i bolji u krevetu. To je dokazala studija u kojoj je sudjelovalo 113 vjenčanih parova u kasnim dvadesetima,  koji žive u Teksasu.

 

Istraživači su po nekim zadanim parametrima standardizirane "ljepote" (simetriji lica i slično) prvo  svrstali muškarce i žene u skupine više i manje atraktivnih, a onda svim ispitanicima dali da ispune upitnik u kojem su odgovarali na pitanja o svom braku, supružniku, odnosu, seksu i sličnom.

 

Ispostavilo se da su žene udane za manje atraktivne muškarce izrazito zadovoljne njihovim odnosom, količinom vremena i pažnje koje im partner posvećuje.

 

Atraktivni muškarci su, ispostavilo se, manje brižni, prilično sebični i fokusirani na sebe. Žene udane za njih su pak često frustrirane, imaju komplekse vezane uz vlastiti izgled ( u odnosu na njih) i sklone ljubomori. Zato, stopama Charlotte iz "Seksa i grada" želite li sreću u ljubavi!

 

(Cosmopolitan.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook