U Bitoli se takmičilo 13 snimatelja

Direktor fotografije filma 'Žaba' Dejan Dimeski nagrađen na Međunarodnom festivalu kamere 'Manaki Brothers'

Kultura02.10.17, 12:30h

Direktor fotografije filma 'Žaba' Dejan Dimeski nagrađen na Međunarodnom festivalu kamere 'Manaki Brothers'
U zvaničnoj konkurenciji za Zlatnu, Srebrenu i Bronzanu kameru 300 ove godine se takmičilo 13 snimatelja

 

Internacionalni žiri 38. Međunarodnog festivala filmske kamere „Manaki Brothers“ nagradio je direktora fotografije Dejana Dimeskog Bronzanom kamerom 300 za dugometražni film „Žaba“.


Film „Žaba“ u režiji Elmira Jukića je premijerno predstavljen u Makedoniji na festivalu „Manaki Brothers“ održanom u Bitoli od 23. do 30. septembra 2017.


U zvaničnoj konkurenciji za Zlatnu, Srebrenu i Bronzanu kameru 300 ove godine se takmičilo 13 snimatelja. Žiri su činili predsjednik Paul Rene Roestad i članovi Luca Coassin, Jani Petteri Passi, Darijan Pejovski i Erol Zubčević.


Član žirija Luca Coassin, uručujući nagradu Dejanu Dimeskom, rekao je da žiri smatra da se snimatelj suočio sa izazovom da ispriča priču u veoma ograničenom prostoru, pronalazeći
idealan odnos između kamere i glumačkih ostvarenja.


Čestitamo našem dragom prijatelju Dejanu i svim dragim prijateljima i saradnicima iz Makedonije, cijeloj ekipi filma „Žaba“, te našim koproducentima iz Makedonije - Skopje Film
Studio, Srbije - Living Pictures, Hrvatske - Propeler Film i Slovenije - Iridium Film, saopšteno je iz Refresh produkcije.


 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook