konačno znate

Proporcije vagine: Šta je malo, a šta veliko spram prosjeka

ŽENA iN01.10.17, 12:50h

Proporcije vagine: Šta je malo, a šta veliko spram prosjeka
Sve vagine se proširuju za vrijeme seksa, a broj odnosa ne utječe na veličinu

 

Pitanje veličine vagine oduvijek je misterij, kojeg često potežu muškarci nakon prozivki na veličinu penisa. Donosimo standardne mjere ženskih genitalija.

 

Vagina je mišić koji se poput svih drugih u tijelu steže i opušta. Do opuštanja dolazi uslijed manjka vježbi i poroda, a najpoznatije su Kegelove vježbe kojima se jačaju njezini mišići.

 

Sve vagine se proširuju za vrijeme seksa, a broj odnosa ne utječe na veličinu. Prema studiji na više od 200 žena, vaginalni kanal je u prosjeku dug 9,6 cm (poput veličine sjajila za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm. 

 

Velike usne

 

Spada u vanjske dijelove stidnice koji štite vaginu ili rodnicu te okružuju male usne. Velike su usne u prosjeku duge oko 8,1 cm - što odgovara veličini prosječnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga - u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je kako se usne smanjuju kako žena stari.

 

Male usne

 

Nazivaju se još i unutarnjim usnama, a one okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je kako je lijeva mala usna u prosjeku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Lijeva mala usna je u prosjeku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, niti veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

 

Klitoris

 

Kao i kod drugih dijelova tijela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitoris koji se još naziva dražicom, a jedina uloga mu je seksualno zadovoljstvo. Prosjek širine klitorisa iznos oko 0,8 cm (dok raspon širine sudionica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm). Prosječna duljina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema utjecaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook