ZAGRIJAVANJE PRED IZBORE 2018.

Novi politički blok u BiH: Formirana Nezavisna bh lista, predvodi je Ibrahim Hadžibajrić

Front30.09.17, 18:56h

Novi politički blok u BiH: Formirana Nezavisna bh lista, predvodi je Ibrahim Hadžibajrić
Oni će se voditi političkim djelovanjem koje je, kako je istaknuto, već odavno zaboravljeno u BiH, a akcent će biti na uspostavljanju vladavine prava i zakona


 

Nezavisna bosanskohercegovačka lista formirana je danas na osnivačkoj Skupštini u Sarajevu, na kojoj su delegati iz Bosanskog Petrovca, Srebrenice, Srebrenika, Goražda, Mostara, Kaknja, Zenice, Kalesije, te devet opština Kantona Sarajevo poručili da će nova politička inicijativa u BiH pružiti boljitak svim narodima u državi bez obzira na njihovu nacionalnost.


Navedenu listu predvodi načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, a okosnicu čine aktuelni nezavisni općinski načelnici i nezavisni vijećnici koji su dobili povjerenje građana na lokalnim izborima 2016. godine.


Oni će se voditi političkim djelovanjem koje je, kako je istaknuto, već odavno zaboravljeno u BiH, a akcent  će biti na uspostavljanju vladavine prava i zakona.


- Nešto novo što Nezavisna bh. lista nudi iskazano je i kroz Povelju, koju smo danas predstavili – kazao je Hadžibajrić, koji je ciljeve nove političke inicijative, sadržane u ekonomskom programu, predstavio delegatima.


Istakao  je da je  "u središtu političkog djelovanja čovjek sa njegovom egzistencijalnom ugroženošću, jer je preplašen besperspektivnošću kada je u pitanju život u BiH“.


- Da bi se te stvari riješile uvjereni smo da je snaga u služenju ljudima, a ne da ljudi služe nama u pogledu vlasti – rekao je Hadžibajrić, dodajući da za zdrav ekonomski program mora postojati zdrava politička platforma.


Svi koji su za državu BiH sa građanskim opredjeljenjem dobro su došli da se priključe Nezavisnoj bh. listi, koja će, između ostalog, raditi na otklanjanju siromaštva i zaštiti javnog dobra.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook