oporavljat će se nekoliko sedmica

Bez Pjanića protiv Belgije: 'Izuzetno mi je žao što sam se povrijedio...'

Sport29.09.17, 07:59h

Bez Pjanića protiv Belgije: 'Izuzetno mi je žao što sam se povrijedio...'
Naš reprezentativac se povrijedio preksinoć na zagrijavanju pred početak susreta Lige prvaka između Juventusa - Olypiakosa

 

U predstojećoj kvalifikacionoj utakmici s Belgijom Miralem Pjanić zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Mehmedu Baždareviću.

 

Naš reprezentativac se povrijedio preksinoć na zagrijavanju pred početak susreta Lige prvaka između  Juventusa - Olypiakosa.

 

Šef medicinskog tima reprezentacije Reuf Karabeg, potvrdio je da je Pjanić povrijeđen i da će pauzirali nekoliko sedmica. 

 

-Nakon urađene magnetne rezonance pregledali smo snimak. Razgovarali smo s Miralemom i doktorom Juventusa Fabiom, te je konstatirano da se radi o djelimičnom puknuću nadkoljenog mišića u dužini od dva cm, što će zahtijevati oporavak od tri do četiri sedmice - kazao je Karabeg, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

 

- Izuzetno mi je žao što sam se povrijedio baš sada, kad nam predstoji važna utakmica s Belgijom. Svim srcem ću biti uz ekipu i nadam se da ova situacija može biti dodatni motiv za pobjedu - rekao je Pjanić.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook