predsjedavajući vijeća ministara bih

Zvizdić: Košarac obmanjuje javnost

Front28.09.17, 20:33h

 Zvizdić: Košarac obmanjuje javnost
Jasno je da o stavovima Kluba SNSD-a ne odlučuje Staša Košarac i jasno je da bi razgovor sa njim bio potpuno nepotreban

 

Saopćenje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića u vezi sa izjavom državnog parlamentarca Staše Košarca prenosimo u cijelosti. 

 

"Povodom konsultacija koje od jučer vodim sa klubovima stranaka koje participiraju u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a u vezi sa usvajanjem Zakona o akcizama koji je drugi uvjet za dobijanje sredstava  koja su dobivena kroz projekte Transportne zajednice u Trstu, današnje istupanje u javnosti parlametarca Staše Košarca je u potpunosti neistinito i iskreirano na gotovo patetičan način.

 

Zbog istinitog informisanja javnosti, želim istaknuti da je moja namjera kao predsjedavajuceg Vijeća ministara  BiH bila da se telefonski cujem saKlubom poslanika SNSD-a, kako sam to uradio i sa vecinom drugih Klubova u Predstavnickom domu Parlamenta BiH, i u cilju političke korektnosti ih informišem o namjeri Vijeća  ministara da u narednom periodu obnovi proceduru u vezi sa Zakonom o akcizama. Zbog toga su iz mog Kabineta kontaktirali Klub zastupnika SNSD-a sa namjerom da telefonski razgovaram sa predsjednikom Kluba SNSD-a, ali kontakt sa Klubom nije ostvaren.

 

Jasno je  da o stavovima Kluba SNSD-a ne odlučuje Staša Košarac i jasno je da bi razgovor sa njim bio potpuno nepotreban . U više navrata, putem medija, SNSD se izjasnio da će njihov Klub zastupnika glasati za akcize, tako da osim telefonske  informacije nije bilo potrebe da se sastajem  i bilo šta objašnjavam g. Košarcu.

 

Dakle, sa Stašom  Košarcem nikada nisam niti pismeno, niti telefonski lično komunicirao. Nikada nije dobio bilo kakav poziv za sastanak sa mnom, tako da ovakav način obmanjivanja javnosti predstavlja manipulativno političko ponašanje na kakno smo navikli od ovog državnog zastupnika.

 

Zbog svega navedenog, pozivam državnog zastupnika da se vrati u okvire stvarnog kapaciteta njegovog pojedinačnog odlučivanja o bilo kojem ozbiljnom pitanju", stoji u saopćenju.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook