savladao slovaka lukasa lacka

Fantastični Džumhur u četvrtfinalu Shenzhena

Sport28.09.17, 17:08h

Fantastični Džumhur u četvrtfinalu Shenzhena
Džumhur je prvi set otvorio sjajno i već nakon nekoliko uvodnih minuta bilo je jasno da će Slovak teško do uspjeha protiv bh. igrača koji igra u životnoj formi. Ovaj period igre, Džumhur je riješio u svoju korist rezultatom 6:4

 

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur savladao je danas Slovaka Lukasa Lacka (2:0) u osmini finala ATP turnira u kineskom Shenzhenu. U četvrtfinalu ovog takmičenja, protivnik Saralije bit će njemački predstavnik Alexander Zverev, prvi nositelj turnira.

 

Džumhur je prvi set otvorio sjajno i već nakon nekoliko uvodnih minuta bilo je jasno da će Slovak teško do uspjeha protiv bh. igrača koji igra u životnoj formi. Ovaj period igre, Džumhur je riješio u svoju korist rezultatom 6:4.

 

Već na otvaranju drugog seta, bh. igrač oduzeo je servis protivniku i nezaustavljivo krenuo ka novoj pobjedi i novom skoku na ATP listi. Rezultat drugog seta bio je 6:3.

 

 Ovom pobjedom, Džumhur je osigurao novi napredak na ATP listi. Prije turnira u Kini, on je zauzimao 40. mjesto. Turnir u Kini igra se nagradni fond od 666.960 dolara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook