Generalna direktorica KCUS-a s ministrom zdravstva USK

Sebija Izetbegović: Pacijenti će, kao i uvijek, imati prioritet

Hronika27.09.17, 19:09h

Sebija Izetbegović: Pacijenti će, kao i uvijek, imati prioritet
Prema riječima prof. dr. Sebije Izetbegović, KCUS će i dalje nastaviti pružati usluge pacijentima, koji dolaze iz ovoga kantona. USK jedan od osnivača KCUS

 

Članovi menadžmenta KCUS na čelu sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, razgovarali su danas sa dr. Hazimom Kapićem, ministrom zdravstva USK i dr. Samirom Muminovićem, članom UO KCUS iz ovog kantona.

 

Tema sastanka je pokretanje inicijative radi zaključenja ugovora između osnivača u skladu sa čl. 6. i 7. Zakona o ustanovama FBiH.

 

Prema riječima prof. dr. Sebije Izetbegović, KCUS će i dalje nastaviti pružati usluge pacijentima, koji dolaze iz ovoga kantona. USK jedan od osnivača KCUS.

 

"Pacijenti će kao i uvijek imati prioritet. KCUS će nastaviti da pružati usluge pacijentima koji dolaze iz USK, a u dogovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja USK. KCUS je spreman pomoći bolnici u Bihaću koja je opterećena finansijskim dugovima i još se oporavlja od požara koji je uništio veliki dio ovog objekta", rekla je prof. dr. Izetbegović.

 

Razgovarano je i o mogućnostima unaprijeđivanja saradnje. Zaključeno je da je potrebno i definisati zdravstvene usluge koje će KCUS pružati pacijentima iz USK.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook