u susret 7. Sarajevskom Pro-Am turniru

Skupljaju se golferi u Sarajevu: Sve je dobro, samo da ne (za)grmi!

Sport27.09.17, 17:07h

Skupljaju se golferi u Sarajevu: Sve je dobro, samo da ne (za)grmi!
Učesnici, ali i posjetitelji turnira se nadaju dobrom vremenu, odnosno, samo da ne grmi jer, kako kažu, golf se ne igra... kada grmi

 

 

U Sarajevo su od juče počeli dolaziti prvi golferi, učesnici 7. Sarajevskog Pro-Am turnira koji počinje u petak, 29. septembra. Radi se o profesionalnim igračima koji će da se adaptiraju na klimu u Sarajevu, ali i da "osjete" Sarajevski golf teren.

 


Prvi dolaze Turski golferi iz sunčanog Beleka, a odmah iza njih i profesionalni golferi iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.


U četvrtak, 28. septembra, je zvanična trening runda i otvorenje ovog značajnog golf turnira.


Pro-am golf turniri su jako popularni u svijetu golfa. Na turniru zajedno igraju profesionalni igrači (Pro) i amaterski igrači (Am). Ekipe sačinjavaju jedan profesionalni igrač i tri amaterska golfera.


Sarajevski Pro -Am turnir je jedan od najboljih golf turnira u regiji. Zbog ograničenih kapaciteta golf igrališta u Sarajevu, kvalitetne organizacije i gostoprimstva Grada Sarajeva, turnir je popunjen već početkom godine, što pokazuje da za ovaj turnir vlada veliko interesovanje golfera u regionu.


Organizator 7. Sarajevskog ProAm turnira je BH PGA udruženje profesionalnih igrača i trenera golfa.


Učesnici, ali i posjetitelji turnira se nadaju dobrom vremenu, odnosno, samo da ne grmi jer, kako kažu, golf se ne igra... kada grmi.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook