premijera dokumentarca bakira hadžiomerovića

Suze i aplauzi na premijeri filma o legendarnom pjevaču: Tifa - Puno vas volim!

Mediji26.09.17, 22:44h

Suze i aplauzi na premijeri filma o legendarnom pjevaču: Tifa - Puno vas volim!
Premijeri su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog, kulturnog, muzičkog, akademskog i uopće društvenog života glavnog grada BiH

 

Čak dvije dvorane Cinema Citya u Sarajevu nisu bile dovoljne da večeras prime sve koji su stigli na premijeru dokumentarnog filma čiji je autor poznati bh. televizijski novinar Bakir Hadžiomerović, prenosi INS.

 

Premijeri su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog, kulturnog, muzičkog, akademskog i uopće društvenog života glavnog grada BiH.

 

Film je prekidan aplauzima publike, a posebne emocije i suze su izazvale scene u kojima  Tifa izvodi pjesme „Ponesi zastavu“, posvećenu legendarnom sarajevskom komandantu Draganu Vikiću, te „Grbavica“.

 

Film je nastao uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa Mirvadom Kurićem, kojem se Hadžiomerović posebno zahvalio.

 

„Ovaj film i večerašnju projekciju sam posvetio onima koji se pojavljuju u filmu, a koji više nisu s nama“, kazao je Hadžiomerović, naglašavajući da je film dugo nastajao.

 

Posebno je emotivan bio Tifa.

 

„Hvala vam svima što ste ovdje, nemate pojma koliko ste mi uljepšali ovu noć, hvala vam svima od srca, puno vas volim“, kazao je kroz suze legendarni Tifa kojem je publika, kao i Hadžiomerovićevom filmu, dugo aplaudirala, prenosi INS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook