bio priveden

Nakon stravične nesreće na autoputu kod Ilijaša: Hadžihaskić saslušan, pa pušten

Hronika26.09.17, 15:47h

Nakon stravične nesreće na autoputu kod Ilijaša: Hadžihaskić saslušan, pa pušten
Hadžihaskić je bio priveden zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa


 

Ferid Hadžihaskić, koji je bio priveden nakon saobraćajne nesreće koja se desila u ponedjeljak na autoputu A1, u mjestu Ljubinići kada je na licu mjesta poginuo suvozač Amir Alić iz Sarajeva, pušten je uz saglasnost dežurnog tužitelja- piše Oslobodjenje

 

Hadžihaskić je bio priveden zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Kako navode u MUP-u KS, do nesreće je došlo u traci namijenjenoj za kretanje vozila iz smjera Zenice u smjeru Sarajeva.

 

Tom prilikom je, navodi se u izvještaju policije, došlo do skretanja u desnu stranu van ceste, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a zatim i u betonsku ogradu mosta, putničkog motornog vozila audi A8, registarskih oznaka A48-E-050, kojim je upravljao Hadžihaskić. Tom prilikom je došlo do razdvajanja vozila audi A8 na dva dijela i do udara dijelova otpalih sa vozila audi A8, u putničko motorno vozilo audi A5 registarskih oznaka T15-J-015, kojim je upravljala vozačica H. S. (1979.) rođena u Zavidovićima. Naređena je i obdukcija tijela nastradalog.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook