Okršaj u kafani u sitne sate

Dramatično u Goraždu: Vijećnik pucao na kolegu jer je napustio stranku!

Hronika25.09.17, 18:55h

Dramatično u Goraždu: Vijećnik pucao na kolegu jer je napustio stranku!
U subotu navečer sam mu vidio automobil ispred kafića u Vitkovićima i ušao sam unutra da ga pitam zašto mi prijeti. Ipak, imam djecu, i ništa nije vrijedno toga, ispričao je Dragolj

 

Vijećnik Gradskog vijeća Goražda iz Stranke dijaspore BiH Sejad Tatarin u noći sa subote na nedjelju pucao je prema nekadašnjem stranačkom kolegi Ramizu Dragolju u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Vitkovići.

 

Kako je za Faktor ispričao Ramiz Dragolj, sin Mirsada Dragolja, heroja odbrane Goražda, on je prije dvije godine napustio Stranku dijaspore BiH.

 

- Nekad sam bio član stranke, dok su tu bili normalni ljudi. Ja sam se uvijek protivio Tatarinu i njegovim saradnicima zbog pljački stranačkog novca, trošenja para i lokanja tim novcem po kafanama. Neko vijeme su mi stizale prijetnje i njegovi klošari su me susretali. Ja sam porodičan čovjek i imam dvoje djece o čijoj budućnosti moram razmišljati. U subotu navečer sam mu vidio automobil ispred kafića u Vitkovićima i ušao sam unutra da ga pitam zašto mi prijeti. Ipak, imam djecu, i ništa nije vrijedno toga - ispričao je Dragolj.

 

Prema njegovim riječima, njih dvojica su se u kafiću posvađali, ali između njih nije bilo nikakvog fizičkog kontakta.

 

- On je u jednom trenutku potegao za pištolj. Bio je udaljen tri ili četiri metra od mene. Njegov prijatelj je bio bliže meni. Sreća pa sam bio snalažljiv i njegovog prijatelja uzeo kao štit, jer sam znao da na njega neće pucati. Izmakao sam se do vrata, njega odgurnuo i krenuo da pobjegnem. Tatarin je u tom trenutku pucao prema meni, a metak je prošao 20-ak centimetara od moje noge i zabio se u zid - kazao je Dragolj.

 

Dodao je da je njegov otac heroj, komandant, umro bez kore hljeba i da nikad nije ukrao, mada je možda i imao prilike, te da ni on sam ne može biti slijep na netransparentna trošenja novca u stranci.

 

- To nam je u genima. Nikad se nismo plašili i uvijek smo otvoreno govorili. MUP je okrenuo priču kao da je sve navodno bilo ugrožavanje sigurnosti. Međutim, desetak ljudi je vidjelo da je on pucao u mene. Ispričali su policiji i gdje sam bježao u tom trenutku, a na tom mjestu je pronađena košuljica od metka. Neće na ovom ostati. Ide privatna tužba protiv njega, preko advokata, za pokušaj ubistva. Gonit ćemo se, imam i ja "konja za jahanje" - kazao je sagovornik Faktora.

 

Novinari Faktora pokušali su kontaktirati i Tatarina, međutim, njegov broj mobitela nije bio dostupan.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook