Vođa Streljačkog kluba Sarajevo uložio prigovor, ali...

Na bh. takmičenju u streljaštvu u Trebinju umjesto zastave RS, istaknuta zastava Srbije: 'Mi nemamo druge zastave'

Hronika25.09.17, 18:22h

Na bh. takmičenju u streljaštvu u Trebinju umjesto zastave RS, istaknuta zastava Srbije: 'Mi nemamo druge zastave'
U zvaničnom biltenu takmičenja 4. kola Premijer lige BiH navedeno je da je SK Sarajevo pismenim putem uložio prigovor, koji se odnosi na isticanje zastave u sklopu strelišta za vazdušni program

 

Na takmičenju 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u streljaštvu, održanom u nedjelju u Trebinju, nažalost, postignute rezultate je zasjenio propust organizatora, Omladinskog streljačkog kluba Leotar,  koji je pored državne zastave BiH, umjesto entitetske zastave Republike Srpske, istakao zastavu Republike Srbije. 

 

Na usmenu primjedbu vođe ekipe Streljačkog kluba Sarajevo, ni organizator, a ni delegat takmičenja nisu reagirali, pa je predstavnik kluba uložio zvanični prigovor, na šta je dobio odgovor da oni "nemaju druge zastave".

 

Još nestvarnije zvuči zapisnik s takmičenja koji je potpisao delegat takmičenja Nenad Tolja, koji je iz SK Visoko, kojem očito nije smetalo što su se strijelci takmičlili ispod zastave druge države. Naš prigovor je odbijen kao neosnovan, saopćeno je iz SK Sarajevo.

 

U zvaničnom biltenu takmičenja 4. kola Premijer lige BiH navedeno je da je SK Sarajevo pismenim putem uložio prigovor, koji se odnosi na isticanje zastave u sklopu strelišta za vazdušni program.

 

"Delegat meča se zajedno s domaćinom uvjerio da je u sklopu strelišta bila istaknuta državna zastava BiH što i propisuju određeni akti kada je u pitanju organizacija takmičenja na državnom nivou, a što i sam podnosilac prigovora u svom obraćanju ističe. Prigovor se smatra neosnovanim", obrazloženo je u biltenu OSK Leotar.  

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook