nakon rezultata izbora

Desničarka Le Pen čestitala 'saveznicima' u Njemačkoj: Bravo, Evropa se budi!

Front25.09.17, 08:50h

Desničarka Le Pen čestitala 'saveznicima' u Njemačkoj: Bravo, Evropa se budi!
"Bravo za naše saveznike iz AfD-a za istorijski rezultat. To je novi pokazatelj da se narod Evrope budi", navela je Le Pen u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter

 

Lider francuske stranke krajnje desnice Nacionalni front Marine Le Pen čestitala je danas njemačkoj partiji Alternativa za Njemačkju (AfD) historijski rezultat na današnjim izborima i ulazak u saziv parlamenta.

 

"Bravo za naše saveznike iz AfD-a za istorijski rezultat. To je novi pokazatelj da se narod Evrope budi", navela je Le Pen u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter.

 

Prema rezultatima izlaznih anketa njemačkih emitera, AfD ne samo da će ući u saziv nacionalnog parlamenta prvi put već je osvojila treće mjesto na današnjim izborima sa dobijenih 13,5 posto glasova.

 

Riječ je o političkoj stranci za koju je ministar pravde Njemačke Heiko Maas početkom 2016. godine kazao da je nacionalistička i autoritativna.

 

On je tada još upozorio da je agenda koju je ta stranka usvojila povratak u neku staru Njemačku te da AfD ne treba demonizirati, ali da je sa njenim članovima teško voditi diskusiju, javlja Srna, a prenose Vijesti.ba

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook