POČELO SUĐENJE ZA GNUSNO UBISTVO U BANJALUCI

Udavila muža golim rukama, pa komšinici rekla da je pao sa kreveta

Hronika24.09.17, 21:33h

Udavila muža golim rukama, pa komšinici rekla da je pao sa kreveta
Svjedoci Tužilaštva Ankica Račić i Staka Topić, prve komšije Bijelića, ispričali su u sudnici da je Bjelica imala tešku narav, da se često svađala s komšijama, ali i sa suprugom Dušanom, kome je i prije zločina prijetila i tukla ga.

U Okružnom sudu u Banjaluci juče je počelo suđenje Bjelici Bijelić (66), optuženoj da je 4. aprila pretukla i golim rukama zadavila svog supruga Dušana Bijelića (86).
 

Svjedoci Tužilaštva Ankica Račić i Staka Topić, prve komšije Bijelića, ispričali su u sudnici da je Bjelica imala tešku narav, da se često svađala s komšijama, ali i sa suprugom Dušanom, kome je i prije zločina prijetila i tukla ga. Topić kaže da ju je Bjelica kobnog dana pozvala i rekla da je Dušan umro nakon što je tri puta pao s kreveta.

 

"Kada sam ušla u kuću, Dušana sam zatekla kako leži na stomaku i glava mu je bila naslonjena na tepsiju koja je bila puna krvi. Bio je u bijeloj pidžami, a krv sam uočila i na njegovim leđima. Bjelica je mirno sjedila na kauču i u jednom trenutku je rekla: 'Ima Boga, šta je on sve meni radio...', da bi ubrzo počela da plače", rekla je Topić.

 

Na pitanje advokata Milana Petkovića, branioca optužene, svjedokinja je rekla da svojim očima nikada nije vidjela da je Bjelica tukla Dušana. Isti odgovor dala je i Ankica Račić, koja je tokom svjedočenja navela da je Dušan bio tih i miran čovek, znatno sitnije građe od Bjelice, za koju tvrdi da je konfliktna osoba, sklona alkoholu.
 

"U poslednjih pet godina iz njihovog dvorišta čuli su se vika i galama. Ona ga je stalno psovala i svašta mu govorila. Dušan je zbog tih svađa često spavao u šupi. Ona je znala da mu zaključa kuću i kapiju, pa mu je moj muž nosio merdevine i pomagao mu da pređe preko ograde", rekla je Račić.
 
Zbog toga su, kako kaže, intervenisali policajci i Centar za socijalni rad.
 

"Pristao je da ga smjeste u dom, ali je sutradan odustao i rekao da mu je ona obećala da ga neće više tući", rekla je Račić.
 

Bjelica Bijelić nalazi se u pritvoru u Kaznenopopravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama, gde dijeli ćeliju s Kristinom Jovković (32), koja je u junu ove godine osuđena na 12 godina zatvora, jer je nožem ubila svog bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića (44). Nezvanično, njih dvije se veoma dobro slažu i Bjelica često kupuje cigarete Jovković, dok joj ona pomaže u svakodnevnim potrebama, a brine se i o njenoj frizuri, pa je redovno šiša.

 

(Kurir/BLIN MAGAZIN/ljk)
 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook