SKANDAL O KOME DANIMA BRUJI REGION

Naš sveštenik je mučenik, podmetnuli su mu! On je žrtva manipulatorke!

Hronika24.09.17, 20:56h

Naš sveštenik je mučenik, podmetnuli su mu! On je žrtva manipulatorke!
U parohiji ne vjeruju u glasine o fratru.

Već danima se u čitavom regionu priča o seks skandalu u koji je umiješan i katolički sveštenik.
 
Podsjetimo, policija je uhapsila Sašku Kovačević i njenog momka Aleksandra Vasiljevića, nakon što su im podmetnute obilježene novčanice. Uhapšen je i Milo Joksimović iz Modriče koji osumnjičen da je paru pomogao oko ucjene sveštenika. Oni su svešteniku namjestili seks sa djevojkom, sve snimili i potom ga ucjenjivali za poveće sume novca.
 

Međutim, u parohiji ne vjeruju u glasine o fratru.
 
"On je mučenik koga je sve ovo jako pogodilo. Ništa od toga nije istina, namješteno mu je", rekla je skoro kroz suze na ulaznim vratima njihove kuće jedna od starijih časnih sestara.

 

saska-kovacevic

 

One žive u kući do njegove i smatraju da je katolički sveštenik nepravedno optužen.


"Sve je laž. On je žrtva manipulatorke iz Modriče, Saške Kovačević, i njenih pomagača", kažu.
 
Malobrojni katolički vijernici u Derventi ne žele da komentarišu to što se njemu stavlja na teret, kao ni njegov nadređeni, kardinal Vinko Puljić.
 

"Samo ne znam ko će mu doći na misu i slušati njegove propovijedi. U Katoličkoj crkvi u BiH to nije jedini grijeh, ima dosta toga lošeg i posle ovog slučaja klupko bi moglo da počne da se odmotava. Smatram da je to dobro jer Crkvi treba vratiti dostojanstvo koje je imala i riješiti se onih koji su joj ukaljali obraz. Bojim se da bi slučaj, ako kardinal što prije ne preduzme nešto, mogao doći do Vatikana jer ima informacija da se neki pripremaju da pišu papi Franji", rekao je jedan od vijernika u Derventi.

 

saska

 


Sveštenika je nemoguće dobiti na broj mobilnog telefona koji se nalazi na ulaznim vratima u župni dvor u Derventi.
 
Roditelji fatalne Saške su u šoku, teško im je jer im se ćerka trenutno nalazi u pritvoru. Ona se zajedno sa momkom sumnjiči da su fratra ucenjivali snimkom seksa i od njega izvukli 250.000 konvertibilnih maraka (oko 125.000 evra).

 

(Kurir/BLIN MAGAZIN/ljk)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook