Vanredni povjerenik u Agrokoru o aferi 'prisluškivanje'

Ante Ramljak odgovorio 'špijunima' u BiH: 'Bolje bi vam bilo da slušate Dubiozu kolektiv'

Hronika22.09.17, 16:59h

Ante Ramljak odgovorio 'špijunima' u BiH: 'Bolje bi vam bilo da slušate Dubiozu kolektiv'
Tportal je pitao Ramljaka zabrinjavala li ga to što se, kako navode, našao na meti bh. agenata

 

Osim političara od strane agenata Obavještajno-sigurnosne agencije BiH prisluškivani su navodno i hrvatski privrednici. Među njima i direktori Konzuma BiH te Velproa, a preko njih i vanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak.

 

Tportal je pitao Ramljaka zabrinjavala li ga to što se, kako navode, našao na meti bh. agenata. On je poručio kako o tome nema saznanja i ne može komentarisati te navode, ali da bi, ako je to tačno, bilo bolje da su slušali Dubiozu kolektiv umjesto njega.

 

"Krenuli smo u provedbu plana da se Mercator vrati u BiH, preuzme svoje dućane i da ćemo dokapitalizirati Konzum i svježim novcem iz Agrokora i prije svega smiriti situaciju s dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja", kazao je Ramljak.

 

Pojasnio je kako trenutni dug Konzuma BiH prema dobavljačima iznosi 40 miliona konvertibilnih maraka a on će biti izmiren na temelju ulaganja svježeg kapitala u tu firmu iz Leda i Sarajevskog kiseljaka kao i dijelom iznosa od 15 miliona eura koji će za BiH biti izravno izdvojen iz sredstava Agrokora.

 

Ulaganjima u Konzum BiH, kako je rekao Ramljak, Ledo i Sarajevski kiseljak će de facto postati njegovi novi vlasnici.

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook