22. I 23. SEPTEMBRA

'Mirna Bosna' na sceni Kamernog teatra 55: Komedija o preživljavanju u bosanskoj kalji

Kultura22.09.17, 14:26h

 'Mirna Bosna' na sceni Kamernog teatra 55: Komedija o preživljavanju u bosanskoj kalji
Predstava "Mirna Bosna" govori o životarenju dvije porodice zbližene minulim ratnim nedaćama i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni

 

Večeras i sutra, 22. i 23. septembra, s početkom u 20:00 sati, na sceni Kamernog teatra 55 bit će izvedena predstava 'MIRNA BOSNA'. Predstava je, prema riječima samog autora, okarakterizirana kao "bosanskohercegovačka komedija preživljanja".


Predstava "Mirna Bosna" govori o životarenju dvije porodice zbližene minulim ratnim nedaćama i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni. Prilika za to se pruži kada, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu da se bave dilanjem marihuane. I to uspješno. Veoma uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer, u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju.


U predstavi igraju Feđa Štukan, Gordana Boban, Vanesa Glođo i Davor Golubović.


Svoje ulaznice možete rezervisati svaki dan, od ponedjeljka do subote, od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati, na broj +387 33 550 476.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook