hrvatski premijer o aktuelnoj aferi

Plenković: Bilo bi 'jako loše' ako je OSA prisluškivala dužnosnike RH

Front21.09.17, 20:54h

Plenković: Bilo bi 'jako loše' ako je OSA prisluškivala dužnosnike RH
Kako je rekao, u ovom trenutku nema sva saznanja o toj temi, te da se čuo s ravnateljem hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije i da očekuje pune informacije po povratku u Hrvatsku

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak u New Yorku da bi bilo "jako loše" ako je istina da su se na udaru prisluškivanja bosanskohercegovačke državne Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) našli hrvatski dužnosnici iz Hrvatske i BiH te razne kompanije.

 

Kako je rekao, u ovom trenutku nema sva saznanja o toj temi, te da se čuo s ravnateljem hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije i da očekuje pune informacije po povratku u Hrvatsku, prenosi Hina.

 

"Ali to da se prisluškuje hrvatske dužnosnike, to je jako loše u svakom slučaju ako je istina, ali to ćemo vidjeti kad se vratim", rekao je novinarima Plenković koji u New Yorku sudjeluje na zasjedanju Opće skupštine UN-a.

 

Hrvatski tjednik "Nacional" je u svom ovotjednom izdanju objavio kako je temeljem uvida u više tajnih izvještaja OSA-e došao do dokaza da ta služba "vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH".

 

Plenković je rekao kako za sada ne može dati konačni sud o ovom slučaju.

 

"Ne bih donosio nekakve definitivne sudove u ovom trenutku, tema je preosjetljiva, a za mene je BiH kao država i najbliža i najbitnija i imamo veliki interes za dobre odnose i za Hrvate koji su tamo konstitutivan narod. To sam pokazao od prvog dana mandata – sedam posjeta BiH u manje od jedanaest mjeseci", rekao je Plenković.

 

Tome je dodao da uvijek ima na umu da je "previše toga što nas spaja, a sve otvorene teme sigurno nisu nerješive".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook