FOTO/ Medžlis zabrinut

Imamu iz Kiseljaka zapaljen automobil na Novu hidžretsku godinu, spriječena katastrofa

Hronika21.09.17, 09:40h

Imamu iz Kiseljaka zapaljen automobil na Novu hidžretsku godinu, spriječena katastrofa
Medžlis islamske zajednice Kiseljak izražava zabrinutost zbog ovog nedjela koje se dogodilo u noći kada muslimani dočekuju Novu hidžretsku godinu i te prve trenutke provode u ibadetu

 

U mjestu Duhri kod Kiseljaka tokom noći sa srijede na četvrtak došlo je do požara, kada je nepoznati počinilac, ili više njih, zapalio privatni automobil imama ovoga džemata, Mustafe ef. Pašića, potvrđeno je za INS u vrhu Islamske zajednice u BiH.

 

Automobil je zapaljen u ponoć u garaži ispod stana, gdje su spavala imamova djeca.

 

Međutim, brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa ili tragedija.

 

zapaljen-automobil-imam-2

 

Medžlis islamske zajednice Kiseljak izražava zabrinutost zbog ovog nedjela koje se dogodilo u noći kada muslimani dočekuju Novu hidžretsku godinu i te prve trenutke provode u ibadetu.

 

Stoga, Medžlis Kiseljak traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže ovaj slučaj i što prije pronađu počinioca, prenosi INS.

 

Ovo je drugi incident u Kiseljaku u nešto više od mjesec dana.

 

Posjetimo, početkom avgusta Jasmina Kurta iz Ostružnice kod Fojnice preživjela je pravu dramu kada je na nju kods Kiseljaka, samo zato jer je nosila maramu na glavi, nasrnuo izvjesni Miljenko Golub. Nanio joj je tjelesne povrede, zbog čega joj je u Domu zdravlja Fojnica, a potom u travničkoj bolnici, ukazana ljekarska pomoć.

 

(Ins.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook