Ko je bio meta?

Spriječena likvidacija: Plaćene ubice iz Srbije i Crne Gore uhapšene u Sarajevu!

Hronika20.09.17, 15:00h

Spriječena likvidacija: Plaćene ubice iz Srbije i Crne Gore uhapšene u Sarajevu!
Kako su kazali iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, Sud je već odredio pritvor za dva strana državljana

 

U sarajevskom naselju Hrasno u petak ujutro prošle sedmice odvijala se prava drama. Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su dva muškarca, a svemu su svjedočili slučajni prolaznici.

 

U MUP-u KS su kazali da su dvije osobe na području Općine Novo Sarajevo tada lišene slobode, ali u policiji tada nisu bili raspoloženi davati dodatne detalje u vezi sa ovim hapšenjem.

 

No, u telefonskom razgovoru danas, policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović kazao je za N1 da su uhapšene osobe strani državljani.

 

''Dvije osobe, državljani Srbije i Crne Gore lišeni su slobode prije nekoliko dana i predati su u nadležnost Tužilaštva'', kratko je kazao komesar Halilović.

 

A kako su kazali iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, Sud je već odredio pritvor za dva strana državljana.

 

''Tužilaštvo je predložilo pritvor za te dvije osobe, a Sud je odredio pritvor zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. Tužilaštvo nastavlja rad na ovom predmetu'', kazala je Azra Bavčić, portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Međutim, kako saznaje Žurnal, uhapšeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice. Prilikom saslušanja u MUP-u Kantona Sarajevo priznali su da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva niti koga su trebali likvidirati.

 

Istražni organi sumnjaju da se ova dvojica ubica dovode u vezu sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, te zemunskim klanom.

 

Više informacija o ovom slučaju bit će poznato u narednim danima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook