opcija koja će vas oduševiti

Provjerite sve što Google zna o vama, upravo je postalo lakše

Tehno19.09.17, 08:29h

Provjerite sve što Google zna o vama, upravo je postalo lakše
Google Dashboard sadrži aktivnost korisnika te alate vezane za pojedinačne Googleove servise

 

Google je nedavno otkrio kako je stiglo vrijeme za redizajn kontrola sigurnosti i privatnosti vezanih uz njihove servise. Google Dashboard je stvoren 2009. godine, a novim redizajnom stvari će postati mnogo preglednije i lakše za korištenje.

 

Google Dashboard sadrži aktivnost korisnika te alate vezane za pojedinačne Googleove servise. Preko njih korisnik može vidjeti praktički sve što Google zna o njemu, ali i saznati koliko emaila ili fotografija je smješteno u cloudu. Funkcionalnost novog Dashboarda će ostati ista, no vizualno će stvari biti mnogo drugačije.

 

Korisnici će se lakše snalaziti u novom grafičkom okružju gdje su određeni elementi grupirani radi lakoće korištenja. U svakom slučaju, riječ je o boljem izdanju od postojećeg, gdje korisnik treba prolaziti stranice i stranice kako bi postavio privatnost i sigurnost svog Google računa, prenosi Tportal.

 

Nadogradnja bi se trebala početi širiti za kakvih tjedan dana globalno, a Google je otkrio i neke zanimljive brojeve vezane uz Dashboard. Tako je do sada više od 150 milijuna korisnika iskoristilo My Activity kako bi pronašlo stare linkove i filmiće, a 'deseci milijuna' korisnika su iskoristili alat Privacy Checkup kako bi promijenili svoje postavke privatnosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook