oštre prozivke iz građanskog saveza

Neka Ana Babić konačno počne raditi svoj posao! U mandatu hadži Elmedina Konakovića vodosnabdijevanje je spalo...

Front18.09.17, 17:55h

Neka Ana Babić konačno počne raditi svoj posao! U mandatu hadži Elmedina Konakovića vodosnabdijevanje je spalo...
S obzirom na sadašnje stanje stvari, nema nimalo sumnje da ne-esdeaovska većina u Skupštini Kantona Sarajevo mora konkretnim djelima pokazati da ne želi da učestvuje u iznurivanju građana Sarajeva kakvom su bili izloženi samo tokom opsade

 

Građanski savez (GS) poziva predsjedavajuću Skupštine Kantona Sarajevo Anu Babić da konačno počne raditi svoj posao i stavi se u službu građana, te sazove hitnu sjednicu povodom alarmantnog stanja sa vodosnabdijevanjem u Kantonu Sarajevo. U mandatu hadži Elmedina Konakovića – Dine, vodosnabdjevanje je u Sarajevu naime spalo na razinu na kakvoj je posljednji put bilo tokom opsade našeg glavnog grada. Njegova nesposobnost, s kojom se može porediti samo nesposobnost njegovih ličnih ministara, dovela je do toga da građani glavnog grada jedne evropske zemlje ne mogu računati da se iza osam sati navečer ne mogu ni okupati.

 

Mi u GS-u pozivamo sve poslanike u Skupštini KS koji nisu članovi SDA da se konačno sjete da ih plaća poreski obveznik, a ne Elmedin Konaković – Dino, te da iskoriste poslovničke mogućnosti i sami sazovu hitnu ili tematsku sjednicu posvećenu očajnom stanju u vodosnabdijevanju. Razumijemo vrijednosti kojima stremi Elmedin Konaković – Dino, ali ambicija građana Sarajeva nikad nije bila da žive u pustinjskoj zabiti i piju vodu iz bunara, nego da žive u evropskom gradu sa stabilnim i pouzdanim komunalnim uslugama.

 

S obzirom na sadašnje stanje stvari, nema nimalo sumnje da ne-esdeaovska većina u Skupštini Kantona Sarajevo mora konkretnim djelima pokazati da ne želi da učestvuje u iznurivanju građana Sarajeva kakvom su bili izloženi samo tokom opsade.

 

Pozivamo ove zastupnike da ne budu saučesnci Elmedina Konakovića – Dine u iznurivanju građana Sarajeva: Slaviša Sućur, Segmendina Srna, Sabina Čudić, Predrag Kojović, Edin Forto, Biblija Kerla, Mario Vuksanović, Haris Pleho, Rasim Smajić, Semir Halilović, Sejo Bukva, Amel Mekić, Fahrudin Pecikoza, Goran Aksamija, Hamed Aljović, Mersiha Mehmedagić, Dževad Rađo, Izudin Bajrović, Rasim Lakota, Selma Filipović, Mirsad Pindžo, Nermina Bjelak, Nejra Dizdarević.

 

MI u Građanskom savezu smatramo da se tzv. opozicija u Kantonu Sarajevo mora probuditi iz budžetskog sna koji traje pune tri godine i da je nakon  svih dosad primljenih plata to pitanje elementarne pristojnosti. Na pitanju vodosnadbijevanja građani Sarajeva će saznati da li u Skupštini KS ima opozicije ili ih je hadži Elmedin Konaković – Dino kupio onako kako je SDA ušutkala stranke iz kojih dolaze i na višim nivoima vlasti. Smatramo da je krajnje vrijeme da zastupnicima iz opozicije postanu važniji interesi građana koji su glasali za njih, od interesa Konakovića i njegove busuladžićevske družine. Vlada hadži Elmedina Konakovića – Dine proizvodi štete po Kanton Sarajevo koje se mogu uporediti sa ratnim razaranjima i od Sarajeva sistemski pravi srednjevjekovnu stambenu zajednicu. Pozivamo zastupnike u Skupštini KS da prestanu statirati i pokažu da su odgovorni narodu- navodi se u saopćenju GS-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook