DA BI SANJAO, TREBA SPAVATI

Pričaš o snovima? Nije nam jasno kako možeš zaspati, predsjedniče RS-a?!

Front18.09.17, 11:38h

Pričaš o snovima? Nije nam jasno kako možeš zaspati, predsjedniče RS-a?!
Povodom posljednjih izjava Milorada Dodika o jedinstvuRepublike Srpske i Srbije, reagovala je Demokratska fronta čije saopštenje prenosimo u nastavku

 

 

Nakon najnovije egzibicije, koju je ovaj put izveo u Beogradu na manifestaciji „Dani Republike Srpske u Republici Srbiji“, Milorad Dodik ponovo, po ko zna koji put, „priziva i sanja“ dan kada će Srbija i Republika Srpska biti jedna država.


Uslijedile su razne reakcije, pa je i na adresu Demokratske fronte od strane naših članova zatraženo da se tim povodom oglasimo.


Smatramo da je svima jasno da je u pitanju još jedna Dodikova igra,kojoj je cilj vrlo praktičan -  ni jedan dan ne može proći, a da on svojim nebulozama ne bude „top vijest“ u svim medijima. Umjesto medijske i ine ignorancije – čini mu se medvjeđa usluga, koja ga kod birača i običnog puka svakodnevno promovira kao velikog vožda i jedinog pravog zastupnika narodnog interesa. Naravno da time u drugi plan padaju činjenice i događaji, a poslednja drama u Parlamentu RS-a to i potvrđuje - da mu se sve više izmiče tlo pod nogama i da mu se bliži kraj, koji će vjerovatno podsjećati na njegov početak.


Svi znamo ko ga je, kada i kako „instalirao“ za premijera Vlade RS. Scenario njegovog odlaska ovaj put mogao bi biti i gori. S toga dajemo podršku opozicionim snagama u RS da do kraja istraju na raskrinkavanju njegovog “lika i djela“! Ovdje ne možemo, a da ne spomenemo, vezano za poslednje događaje u Parlamentu RS-a, da su glasovi članova kalicije „Domovina“ prevagnuli da Miletov establišment dobije podršku „većine“ i održi sjednicu Parlamenta, a prije toga, koristeći policijske snage(rijetko ili nikada viđeno u parlamentarnoj praksi) fizički zabrani da toj sjednici prisustvuje i opozicija.


S druge strane, i poslednje njegovo obraćanje u Beogradu, ko zna po koji put predstavlja direktno podrivanje ustavnog poretka države  i kršenje Dejtonskog sporazuma. To je svima, i stranim i domaćim faktorima apsolutno jasno. Koja će to institucija pokrenuti bilo kakav postupak protiv njega zbog toga? Znajući da su svi prethodni pokušaji te vrste ili završavali u ladicama ili prebacivani na sudko tužiteljski entitetski nivo, šta i ovaj put očekivati?


Dakle, kako Dodik reče, „niko mu ne može zabraniti da sanja“. Tačno.


Jedino što nije jasno je slijedeće. Da bi čovjek sanjao, mora i zaspati. Poslije svega što je u proteklim godinama uradio a za šta još uvijek nije odgovarao – postavlja se jednostavno pitanje: Kako možeš zaspati, predsjedniče Republike Srpske?

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook