završen eurobasket 2017

Dramatična borba za zlato, Slovenci na tronu Evrope: U sjajnom finalu Slovenija jača od Srbije (85:93)

Sport17.09.17, 22:33h

Dramatična borba za zlato, Slovenci na tronu Evrope: U sjajnom finalu Slovenija jača od Srbije (85:93)
Veliko finale Eurobasketa 2017 u Istanbulu između Srbije i Slovenije završilo je pobjedom Slovenaca (85:93), koji su se fantastičnom igrom izborili za ovogodišnje evropsko zlato

 

 

 

Utakmica teška, dramatična, sjajna, napeta..., dostojna borbe za zlato. Počela je prilično ujednačeno, pa je prva četvrtina završila blagom prednošću Srbije 22:20.


Međutim, u nastavku igre Slovenija se razigrala, a nezaustavljiv je bio Goran Dragić protiv kojeg košarkaši Srbije naprosto nisu mogli ništa, a Slovenija je tako na kraju druge četvrtine vodila devet koševa razlike (47:56).


Ubojita igra Dragića i koševi za tri poena nastavili su se i u trećoj četvrtini, ali se pri kraju ove četvrtine Srbija vratila u igru i sa nekoliko uzastopnih trojki smanjila rezultat na svega četiri poena prednosti za Slovence (67:71).  

 

U zadnjoj četvrtini preokret i u 36. minuti utakmice izjednačenje 80:80, a nakon toga koš Bogdanovića za prvo vođstvo Srbije nakon dugo vremena.

 

No samo za kratko, jer Slovenci brzo postižu nekoliko koševa i ponovo dolaze u prednost, koju u dramatičnoj završnici uspijevaju zadržati do konačnih 85:93.   
   

Tako su fantastičan nastup na ovogodišnjem Eurobasketu Slovenci okončali zlatom i stigli do trona Evrope!


Najefikasniji u ekipi Slovenije bio je Goran Dragić sa 35 poena, dok je Klemen Prepelič postigao 21.


Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Bogdan Bogdanović sa 22 i Milan Mačvan s 18 poena.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook