FOTO/ USKORO U TUZLI, SARAJEVU I MOSTARU

Koncert vojnih orkestara i KUD-a Željezara oduševio Zeničane

Zabava17.09.17, 10:12h

Koncert vojnih orkestara i KUD-a Željezara oduševio Zeničane
Brojna publika je aplauzom i plesom pozdravljala vojne koračnice, klasične i popularne numere, a koncert je završen fantastičnom izvedbom poznate kompozicije “Uptown funk” Marka Ronsona i Brune Marsa

 

         


Jučer je pred velikim brojem Zeničana održan prvi od pet koncerata koje će vojni orkestar Ujedinjenog Kraljevstva i orkestar Oružanih snaga BiH održati u narednih nekoliko dana.


Glavnim zeničkim trgom, oko 18:00 sati, prodefilirao je duvački orkestar sastavljen od britanskih i bh vojnika, kao i članova domaćeg duvačkog sastava Željezara iz Zenice, nakon čega je uslijedio i njihov šesdesetominutni koncert.

 

vojni-orkestar-2


Brojna publika je aplauzom i plesom pozdravljala vojne koračnice, klasične i popularne numere, a koncert je završen fantastičnom izvedbom poznate kompozicije “Uptown funk” Marka Ronsona i Brune Marsa.


Slijedeći nastup britanskog i bh vojnog orkestra bit će održan 21.09. u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju, nakon čega bendovi gostuju u Tuzli (22. 09. Bingo City Center), Sarajevu (23.09. Alta Shopping Center), a turneja završava u Mostaru (24.09. Mepas Mall).

 

vojni-orkestar-1


Koncerti su organizovani od strane Ureda vojnog atašea Birtanske ambasade i Ministarstva odbrane BiH, kao rezultat višegodišnjeg uspješnog angažmana britanskih vojnih orkestara u BiH kroz koje su upriličeni mnogobrojni nastupi, studijske posjete i obuke u muziciranju i marširanju. 


Ulaz na sve koncerte je BESPLATAN i otvoren za sve zainteresovane građane.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook