POPULARNI PJEVAČ O BIVŠEM BENDU

Željko Bebek: Zašto neću da pjevam u današnjem 'Dugmetu'... Volio bih da se zove 'Bregović', više mu pristaje

Showbizz15.09.17, 19:33h

Željko Bebek: Zašto neću da pjevam u današnjem 'Dugmetu'... Volio bih da se zove 'Bregović', više mu pristaje
U današnjem Dugmetu ne mogu pjevati. Niti bih pjevao. To nije forma kojom se ja izražavam, kaže Bebek

 


Cjelovečernji koncert i prvorazredni muzički događaj “Željko Bebek & tamburaši” biće održan 16. septembra, s početkom od 20.30, na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci. 


U razgovoru za N1, Željko Bebek je govorio o koncertu na Kastelu te o pjesmama Bijelog dugmeta koje pjeva sa svojim orkestrom, ali i o vremenu pjevanja u popularnom bendu. Na pitanje da li mu to vrijeme nedostaje, odgovorio je:   


- Ja nisam bio samo pjevač, ja sam stvarao Bijelo dugme. Za 10 godina sam etablirao bend u bend koji je neprevaziđen. Dobar sam solista, sa dobrim pjesmama, koje su sjajne, i zauzimaju prostor na ovom mjestu. Sve što sam radio je moj samostalni put kroz glazbu, uživam u posljednjem projektu.


O mogućnosti novog okupljanja Dugmeta, Bebek je rekao:


- Ako bi se na ravnopravnim odnosima bend mogao okupiti, Bregović, Bebek, Alen i Tifa, onda bih to mogao. Varijanta koju radi Bregović sa Bijelim dugmetom, volio bih da se zove Bregović, više pristaje. U današnjem Dugmetu ne mogu pjevati. Niti bih pjevao. To nije forma kojom se ja izražavam, ona je bila prekrasna, zaključio je Željko Bebek u emisiji Dan uživo na N1.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook