uputio otvoreno pismo

Suljagić bivšim kolegama Nikšiću i Komšiću: Znam vas obojicu pa neću okolišati - pravite ogromnu grešku!

Front14.09.17, 11:23h

Suljagić bivšim kolegama Nikšiću i Komšiću: Znam vas obojicu pa neću okolišati - pravite ogromnu grešku!
Donosimo prvi dio pisma Suljagića objavljenog u Oslobođenju

 

Predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić uputio je otvoreno pismo predsjednicima SDP-a i DF-a, Nerminu Nikšiću i Željki Komšiću, povodom njihove odluke o zajedničkom djelovanju ovih stranaka na izborima 2018. godine

 

Suljagić je pismo bivšim partijskim kolegama uputio preko Oslobođenja, a u njemu između oslalog navodi:

 

"Znamo se i zato neću okolišati: mislim da pravite ogromnu grešku. Izaći pod ovakvim okolnostima na izbore 2018. sa potpuno odvojenim listama na svim nivoima je greška koja se neće obiti o glavu samo vama dvojici, nego svima nama. Imate priliku da sačuvate nadu ovoj zemlji. Ako je propustite, preuzimate i istorijsku odgovornost za sve što će proizaći iz te odluke. Najvažnija od tih stvari biće još četiri godine vlasti SDA: kao veći ili manji partner, u nekoj vrsti koalicije, ali u i oko vlasti. Uvjeren sam da Bosna i Hercegovina nema još četiri takve godine.

 

Sa svakim od vas dvojice sam prošao dosta dramatičnih i teških trenutaka. Mnoge od stvari koje su se dogodile između svih nas bile su nepotrebne, ali i ružne. Ali, to sada apsolutno nije bitno. Ako su moje ambicije bile neki problem, one čak ni formalno, suštinski već odavno, više nisu problem i prepreka. Da ponovim još jednom: ne zanima me mjesto na listi, ne zanima me nikakva kandidatura, okupite sve što je protiv vladajućih nacionalista i izađite zajedno na izbore. Izađite zajedno na izbore jer ova zemlja u sebi više nema snage za još četiri ovakve godine.

 

Znam vas obojicu, znam i DF i SDP iznutra. Znam da i suštinski i proceduralno možete nadvladati svaki otpor toj ideji. Jer je ideja. I jer je suština ideje da nam ne bude svima potaman.

 

Ne pada mi na pamet da vam podilazim: ovdje smo gdje smo i kao rezultat odluka koje ste lično vi donosili ili u njima učestvovali, u tvom slučaju Nermine, zajedno sa Lagumdžijom, u tvom Željko sa "dobronamjernim" šaptačima iz SDA.

 

A šta je sve još Emir Suljagić poručio bivšim partijskim kolegama čitajte u današnjem printanom izdanju Oslobođenja. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook