Trka za ozdravljenje

Deseta jubilarna 'Race for the cure' 7. oktobra na Vilsonovom šetalištu

ŽENA iN14.09.17, 10:11h

Deseta jubilarna 'Race for the cure' 7. oktobra na Vilsonovom šetalištu
Najvažnija poruka koja se šalje tokom ove manifestacije je da je rak dojke izliječiv ako se otkrije na vrijeme

 

Deseta jubilarna “Trka/šetnja za ozdravljenje” biće održana 7. oktobra 2017. godine u 11.00 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Ovaj porodični dan biće manifestacija koju će svi dugo pamtiti, najavili su organizatori.
 

Podsjećamo, u sklopu WHEP (Women Health Empowerment program) “Program osnaživanja zdravlja žena”, koji se provodi u BiH od 2005. godine, održavaju se različite aktivnosti, a pored ostalih i svjetski brendirana manifestacija “Race for the cure” (Trka/šetnja za ozdravljenje), koja se svake godine obilježava u više od 150 gradova svijeta.
 

WHEP program je inicirala američko- jevrejska humanitarne organizacija “JDC”, kojoj se pridružila i organizacija “Susan G. Komen”, koja je ujedno i najveća svjetska organizacija koja se bavi karcinomom dojke.
 

„Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest, njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju podizanja svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.
 

Najvažnija poruka koja se šalje tokom ove manifestacije je da je rak dojke izliječiv ako se otkrije na vrijeme.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook