KAKO JE TUZLA RIJEŠILA PROBLEM VODOSNABDIJEVANJA

Pogledajte koliko se troši na plate u 'Vodovodu': Da li je Sarajevo bez vode zbog viška zaposlenih u VIK-u?!

Hronika12.09.17, 13:16h

Pogledajte koliko se troši na plate u 'Vodovodu': Da li je Sarajevo bez vode zbog viška zaposlenih u VIK-u?!
"Odgovornost za nedostatak vode u KS snose Vlada i Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija (ViK). Samo na višak zaposlenih potroši se više od 4,5 miliona KM, što je za 10 godina dovoljno da se kreditnim sredstvima riješe problemi vodovodne mreže"

 

Povodom potpisivanja peticije građana ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, u vezi sa stalnim redukcijama vode u Kantonu, o ovom problemu govorio je Irfan Čengić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

 

"Odgovornost za nedostatak vode u KS snose Vlada i Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija (ViK). Samo na višak zaposlenih potroši se više od 4,5 miliona KM, što je za 10 godina dovoljno da se kreditnim sredstvima riješe problemi vodovodne mreže", istaknuo je Čengić.

 

Dodao je i to da je Grad Tuzla i vlast, na čelu sa SDP-om i Jasminom Imamovićem, pokazala kako se rješava problem redukcija vode i uspostavlja kvalitetno vodosnadbijevanje.

 

„Vlada je 2016. godine najavila rješavanje ovog problema u 2017.godini, sada najavljuju da će riješiti problem 2018. godine, a očekujem da će 2018.godine najaviti rješavanje ovog problema za 2019. godinu. Nemoguće je da u ViK-u radi više od 700 radnika, od kojih su samo 50-tak radnici na terenu. Prije nekoliko dana Općina Stari Grad je finansirala rekonstrukciju mreže na Sedreniku, a samo dva dana nakon završetka radova nove cijevi su pukle. Odgovornost za loše upravljanje ViK snosi SDA, koja je na vlasti u Kantonu 20 godina“, navodi Čengić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/a.š)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook