život nakon bjekstva

Amel Sejfović u ćeliji vezan, čuvaju ga stražari naoružani dugim cijevima: 'Izgleda iscrpljeno i loše...'

Hronika12.09.17, 13:03h

Amel Sejfović u ćeliji vezan, čuvaju ga stražari naoružani dugim cijevima: 'Izgleda iscrpljeno i loše...'
Advokat kaže da je razgovarao sa svojim branjenikom, te da Sejfović negira da je jučer bježao i opriao se policajcima prilikom privođenja


 

Amela Sejfovića, koji je jučer uhapšen nakon osmodnevnog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, u pritvorskoj ćeliji odjeljenja "Miljacka" vezanog čuvaju stražari naoružani dugim cijevima. 


Ovu informaciju za Faktor potvrdio je njegov branilac advokat Muhidin Kapo, koji mu je danas bio u posjeti.  

 

- Izgleda iscrpljeno i loše. Ima vidne povrede po licu i smršao je jer nije jeo nekoliko dana u bjekstvu. Vezane su mu ruke i noge na leđima, a čuvaju ga dvojica stražara sa dugim cijevima - kazao nam je Kapo, te dodao da u sobi ima samo krevet.

 

Advokat kaže da je razgovarao sa svojim branjenikom, te da Sejfović negira da je jučer bježao i opirao se policajcima prilikom privođenja.

 

- Kazao mi je da se policiji sam predao, ali i to da je u svemu najvažnije da nikoga nije povrijedio niti napravio invalidom ili, ne daj Bože, ubio, a da će za ono što je uradio odgovarati - kazao je advokat.

 

Kako je za Faktor ranije potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, Sejfović se nakon bjeksta sumnjiči za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda, a istraga u ovom slučaju je još u toku. 

 

Sejfović je iz sarajevskog zatvora pobjegao 3. septembra, gdje je bio u pritvoru jer se protiv njega trenutno na sarajevskom sudu vodi proces zbog optužbe da je sa saučesnicima 2015. godine opljačkao Raiffeisen banku na Ilidži, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.

 

On je uhapšen u selu Buci nadomak Visokog, gdje se skrivao u napuštenom mlinu na rijeci Fojnici.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook