Šuška se

Vahid Halilhodžić jedan od kandidata za novog selektora Hrvatske

Sport12.09.17, 10:03h

Vahid Halilhodžić jedan od kandidata za novog selektora Hrvatske
U Južnu Afriku 2010. odveo je Obalu Slonovače, dok je 2014. njegov Alžir oduševio sjajnom igrom, a ispao je u osmini finala tek u produžecima od Nijemaca, koji su kasnije osvojili naslov svjetskog prvaka

 

Proslavljeni bh. nogometni trener Vahid Halilhodžić spominje se kao jedan od glavnih kandidata za novog selektora reprezentacije Hrvatske.

 

Nakon poraza od Turske prošle sedmice, u Hrvatskoj se sve češće govori kako će aktuelni selektor Ante Čačić uskoro dobiti otkaz, te da mu u hrvatskom savezu već traže zamjenu.

 

Među imenima koja se spominju kao mogući budući hrvatski selektori je i Vahid Halilhodžić, piše Večernji list.

 

On bi u budućnosti nesumnjivo bio odličan izbor jer iza sebe ima veliku igračku, ali jednako dobru i trenersku karijeru. Uostalom, prošle je sedmice s reprezentacijom Japana osigurao odlazak u Rusiju, što će mu biti već treći trenerski nastup na Svjetskim prvenstvima.

 

U Južnu Afriku 2010. odveo je Obalu Slonovače, dok je 2014. njegov Alžir oduševio sjajnom igrom, a ispao je u osmini finala tek u produžecima od Nijemaca, koji su kasnije osvojili naslov svjetskog prvaka.

 

Međutim, Vaha se već jednom razišao sa Zdravkom Mamićem zato što mu se petljao u posao, tako da je pitanje bi li ponovo prihvatio posao u “interesnom” hrvatskom nogometu, navode u Večernjem listu.

 

Podsjećamo Vahid Halilhodžić je ranije vodio zagrebački Dinamo s kojim je imao dosta uspjeha, ali je morao napustiti klub zbog neslaganja s Mamićem.

 

Pored Halilhodžića, spominje se ime još jednog Hercegovca, Livnjaka Zlatka Dalića.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


DEPO
KOMENTARI