Krio se osam dana

Amel Sejfović se vraća u KPZ Sarajevo

Hronika11.09.17, 14:37h

Amel Sejfović se vraća u KPZ Sarajevo
Naoružanom Sejfoviću u bijegu i skrivanju pomogao je veći broj osoba, a njih šest već se nalazi u pritvoru

 

Uhvaćeni bjegunac Amel Sejfović danas će biti sproveden u KPZ Sarajevo odakle je pobjegao 3. septembra uz pomoć uposlenika KPZ-a.

 

Njega su na području Visokog u koordiniranoj akciji uhvatili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i Federalne uprave policije (FUP). Nakon kriminalističke obrade, Sejfović se vraća u KPZ. 

 

Naoružanom Sejfoviću u bijegu i skrivanju pomogao je veći broj osoba, a njih šest već se nalazi u pritvoru. Još uvijek se traga za motoristom koji ga je sačekao nakon bijega iz KPZ Sarajevo. Motor je pronađen na Ciglanama, ali saučesnik još uvijek nije.   

 

Sejfoviću se sudi za pljačku banke na Ilidži 5. novembra 2015. godine kada je ukradeno oko 300.000 KM koje nikada nisu pronađene. 

 

Uz Sejfovića su optuženi i Arif Hajradinović, Alma Sejfović, Nizama Beširević, Haris Hajrović, Goran Šakota, Samir Baltić, Jasmin Ibišević i Tarik Zećirović. Oni se terete za više teških krivičnih djela i to: krivično djelo razbojništvo, krivično djelo pokušaj ubistva, teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, krivično djelo pripremanje krivičnog djela te krivično djelo pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela. 

 

Kako saznaje agencija Patria, Sejfoviću će se na teret staviti i novo krivično djelo bijeg iz zatvora. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook