video uživo/ sve je pod vodom

Irma divlja Floridom: Stižu zapanjujući snimci: 'Ljudi, bježite, sklanjajte se!'

Hronika10.09.17, 18:08h

 Irma divlja Floridom: Stižu zapanjujući snimci: 'Ljudi, bježite, sklanjajte se!'
Meteorolozi predviđaju da će se uragan iz Key Westa do nedjelje poslijepodne premjestiti na zapadnu obalu floridskog poluotoka



Američki Nacionalni centar za uragane objavio je u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu da je razorni uragan Irma u 7:01h (13:01h po našem vremenu) stigao u saveznu državu Floridu, tj. da je 'oko' oluje, njegov sjeverni i najopasniji dio, u to vrijeme nalazio svega 25 kilometara od otočnog grada Key Westa.


Irma je trenutačno kategorizirana kao uragan četvrtoga stupnja - očekuju se udari vjetra do 210 kilometara na sat, a razina mora mogla bi se podignuti za čak pet metara pa se na floridskom području pripremaju i za katastrofalne poplave kao posljedicu monstruozne oluje, najjače ikad zabilježene na Atlantiku, a možda i uopće.

 

Meteorolozi predviđaju da će se uragan iz Key Westa do nedjelje poslijepodne premjestiti na zapadnu obalu floridskog poluotoka- piše Jutarnji

 

- Nipošto ne izlazite iz kuća, podruma i drugih skrovišta! Jak vjetar iznimno je opasan i može vas ubiti. Na nebu iznad Floride već se formiraju i manja tornada. Ne ignorirajte naša upozorenja - stoji u apelu koji su izdali meteorolozi.

 

Da je situacija i više nego ozbiljna, potvrđuje i činjenica kako je upozorenje zbog iznimno loših vremenskih uvjeta izdano i za sjevernije savezne države Georgiju i Južnu Karolinu.

 

Snimke na kojima se čuje zastrašujući huk vjetra koji nosi i trga sve pred sobom preplavile su društvene mreže. Lokalno stanovništvo i dalje nema struje, a Američki nacionalni centar za uragane nešto prije 8 sati po lokalnom vremenu (14 po hrvatskom) objavio je kako će uzbuna zbog Irme ostati na snazi još barem 36 sati, prenosi BBC.

 

- Ljudi, bježite, sklanjajte se, ovo je pravi pakao, a tek je počelo - upozorio je američki novinar koji je izvještavao uživo iz Floride.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

Uživo stanje na Floridi sa četiri kamere pratite na snimci ispod:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook