VELIKI USPJEH BH. SPORTISTA

Dvije zlatne medalje za bh. džudiste na Balkanskom prvenstvu u Skoplju

Sport09.09.17, 21:35h

Dvije zlatne medalje za bh. džudiste na Balkanskom prvenstvu u Skoplju
Anđela Samardžić i Rijad Dedejić okitili su se zlatom na Balkanskom prvenstvu u Skoplju

 

 

Mlada bosanskohercegovačka džudistkinja Anđela Samardžić osvojila je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniore i seniorke koje je održano u Skoplju.

 

Rezultat ove džudistkinje ima posebnu vrijednost s obzirom na to da je još uvijek starosnom kategorijom kadetkinja.

 

Zlatnom medaljom okitio se i Rijad Dedeić koji je proglašen najsuperiornijim prvakom, pošto je sve protivnike pobijedio maksimalnim rezultatom 10:0.


Sabina Haračić je ponovo opravdala povjerenje i potvrdila da je u odličnoj formi, osvojivši drugo mjesto. Harun Sadiković kje došao do bronzane medalje, kao i Borislav Bogdanić, državni prvak u kategoriji do 100 kg.

 

Za bh. reprezentaciju na ovom prvenstvu još su nastupili Hana Benca, Stefan Lazić i Rajko Mirković. Sudije iz BiH predstavljao je Zijad Sejdinović, a uz bh. takmičare bili su Arijana Jaha i kapiten seniorskog tima Ibro Miladin. Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac bio je u sklopu rukovodstva Balkanske džudo asocijacije.

 

Na prvenstvu su učestvovali takmičari i takmičarke iz 11 zemalja - Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Kipra, Kosova, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske.

 

(FENA) H.D.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook