LJEVIČARSKA ČAŠĆAVANJA

Suljagić: Je li to SDA platila DF-u i SDP-u ručak kod Kibeta?! Komšić: Da izvinete, to već ulazi u...

Front09.09.17, 21:05h

Suljagić: Je li to SDA platila DF-u i SDP-u ručak kod Kibeta?! Komšić: Da izvinete, to već ulazi u...
Prepucavanja su ponovo zaživjela između starih partijskih kolega Emira Suljagića, sada jednog od lidera Građanskog saveza, i prvog čovjeka Demokratske fronte Željka Komšića

 

 

 

Iako su lideri SDP-a i DF-a danas u Sarajevu ozvaničili ujedinjenje pred izbore 2018. i dogovorili okvire zajedničkog političkog djelovanja, čime je trebalo da otpočne približavanje svih lijevo orijentisanih stranaka u BiH, na javnoj sceni pušu drugačiju vjetrovi.


Prepucavanja su ponovo zaživjela između starih partijskih kolega Emira Suljagića, sada jednog od lidera Građanskog saveza, i prvog čovjeka Demokratske fronte Željka Komšića.


Netom nakon završene zajedničke sjednice glavnih odbora SDP-a i DF-a, Suljagić je na svom Twitter profilu prokomentarisao kako je ''SDA organizator ujedinjenja SDP-a i DF-a''.


Dodao je i sljedeće: 


"Jedina dilema u vezi sa sastankom glavnih odbora DF-a i SDP-a BiH je da li je dogovorena u gradu ili im je SDA platila ručak kod Kibeta?"


A nisu izostale i poruke direktno upućene Željku Komšiću: 


"Svaka uvreda iz usta Željka mi je kompliment. Duboko žalim što SDP nije našao za shodno da se ogradi od njegovog đilkoškog rječnika", poručio je Suljagić.
 

Na sve ovo odgovorio je Komšić u izjavi za Vijesti.ba:


''Došao sam ravno od kuće, nisam to ispratio, ali ne mogu da vjerujem da ima takvih umova, otvoren je prostor za sve, a ko je to napisao? Interesuje me, ako možete reći, ko je to napisao, malo je bolesno to. GS? Ja njima želim sve najbolje, ali to je već malo..., da izvinete, ulazi u oblast medicinskih nauka, ne znam kako to da komentarišem''.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook