VIDEO/ KAKO JE TVIT POPULARNOG GLUMCA UZDRMAO SRBIJU

Sergej Trifunović opet u žiži incidenta, poručio Vučiću i ostalim: Pi*aću na vaše grobove!

Nedjeljni magazin08.09.17, 20:41h

Sergej Trifunović opet u žiži incidenta, poručio Vučiću i ostalim: Pi*aću na vaše grobove!
Prije nekoliko dana tabloid blizak vlastima Srbije, Informer, objavio je da opozicija planira ubistvo predsjednika Republike Aleksandra Vučića. Kao jedan od trojice pojedinaca koji prizivaju smrt predsjednika Republike naveden je i glumac Sergej Trifunović, a kao krunski dokaz te tvrdnje navedeno je njegovo pitanje na tviteru, doduše sa mjesec dana zakašnjenja

 

 

 

Glumac Sergej Trifunović rekao je u Novom danu N1 televizije u Beogradu da nikome ne bi pišao po grobovima i da je u pitanju hiperbola. Tvit je izvađen posle mjesec dana da bi se pokrila afera s Bogdanom Labanom, dodaje. Ocjenjuje da je Slobodan Milošević bio gospodin kad se pogleda današnja vlast, a da u to vrijeme nije bilo ovoliko svinjarija... Ovo je ukratko siže gostovanja popularnog i kontraverznog glumca u emisiji N1 nakon velike prašine koju je, po ko zna koji put, izazvao svojim drčnim izjavama. A evo o čemu se radi...  

 

Prije nekoliko dana tabloid blizak vlastima Srbije, Informer, objavio je da opozicija planira ubistvo predsjednika Republike Aleksandra Vučića. Kao jedan od trojice pojedinaca koji prizivaju smrt predsjednika Republike naveden je i glumac Sergej Trifunović, a kao krunski dokaz te tvrdnje navedeno je njegovo pitanje na tviteru, doduše sa mjesec dana zakašnjenja, prenosi Kurir
 

To je bio uvod u medijsku kampanju protiv Sergeja Trifunovića, a svoj odgovor glumcu uputio je i predsjednik Republike Aleksandar Vučić. Sporni tvit glasi "O kom, bre, ti BDP-u pričaš? O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove".
 

Na početku gostovanja, Trufunović se zahvalio N1 što je ugostio "atentatora".

 
Objašnjavajući šta se dogodilo, rekao je da tog dana (kada je napisao tvit) bio užasno revoltiran, do plača bijesan zbog toga što je Aleksin zakon (koji je pokrenula majka dječaka Alekse Jankovića iz Niša, koji je izvršio samoubistvo nakon vršnjačkog nasilja) proglašen zastarjelim.


Mogu da mislim kako je Aleksinoj majci, dodao je Trifunović.

 
Kaže da se to dogodilo zahvaljujući Žarku Obradoviću, funkcioneru SPS-a i bivšem ministru prosvete, jer je "on to uporno kočio", ali i sudijama i tužiocima koji su dozvolili da slučaj, poslije šest godina, zastari.

 
Obraćao sam se (u tvitu) svima koji su dozvolili da taj slučaj zastari, rekao je Trifunović. Kaže da u prvom dijelu tvita jeste mislio na predsjednika, jer je on taj "koji samo priča o BDP, dok nam se djeca ubijaju", ali da se parafraza Borisa Vijana "pišaću vam po grobovima" odnosi na sve koji su dozvolili da do zastarjevanja i dođe.

 
"Nisam rekao da bih pišao po njegovom grobu, niti bih pišao po ičijem grobu, to je bila hiperbola", ističe Trifunović.
 

Pojašnjavajući onima koji na sve gledaju isključivo bukvalno, dodao je da u tvitu piše "vašim grobovima" - i da nikad nije vidio da se neko sahrani u više grobova.

 
Trifunović kaže da nije izabrao pravi rječnik, ali da smo, nažalost, postali društvo u kome je sve prevulgarno. Možda upotreba tog rječnika nije primjerena, ali sam vrištao, naglašava glumac. Kaže da nije dostigao taj Gandijevski mir da na nepravdu i agresiju odgovara drugačije.

 
"Moj način izražavanja nije uvijek isti, uvijek je shodan nekoj situaciji... Kad se dese nekad tako strašne stvari, ne mogu da sačuvam neki mir", rekao je Trifunović.


Pogledajte nastavak razgovora u video prilogu N1...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook