TRAJE DO 10. SEPTEMBRA

U Sarajevu počeo Festival ženske umjetnosti i aktivizma 'PitchWise'

Kultura07.09.17, 13:49h

U Sarajevu počeo Festival ženske umjetnosti i aktivizma 'PitchWise'
- 'PitchWise' festival nam donosi brojne izložbe, kreativne radionice, predavanja, performanse, predstave, promocije knjiga, koncerte, filmove i mnoga iznenađenja. Po 'PitchWis'e tradiciji ulaz na sve događaje je besplatan – rekla je jedna od organizatorica Vedrana Frašto

 


Festival ženske umjetnosti i aktivizma "PitchWise" njegovo 12. izdanje, počelo je danas u JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo, nekadašnjem Bosanskom kulturnom centru, u organizaciji Fondacije CURE, a do 10. septembra ponudit će niz zanimljivih dešavanja kojima se promovira feministička teorija i praksa.

 

Osnovni cilj "PitchWise" festivala kao ideje i zajednice osoba koje rade na uspostavljanju ravnopravnosti spolova i rodova jeste činiti i promovirati pozitivne promjene u direktnom okruženju putem angažovane umjetnosti.

 

- 'PitchWise' festival nam donosi brojne izložbe, kreativne radionice, predavanja, performanse, predstave, promocije knjiga, koncerte, filmove i mnoga iznenađenja. Po 'PitchWis'e tradiciji  ulaz na sve događaje je besplatan – rekla je jedna od organizatorica Vedrana Frašto.


Nakon zvaničnog otvaranja Festivala upriličen je performans „U potrazi za življijim životom“ u izvedbi članica Udruženja Impuls iz Tutina, a baziran je na ženskim pričama izbjeglica. Također predviđeno je i predstavljanje izložbe umjetničkih fotografija i radova inspiriranih festivalskom idejom.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook