OD ULJA NA PLATNU DO SLIKA NA AUTOMOBILIMA

Čudesni radovi Rikarda Druškića u galeriji Seat salona: Posjetite izložbu 'Sinergija'

Kultura06.09.17, 12:54h

Čudesni radovi Rikarda Druškića u galeriji Seat salona: Posjetite izložbu 'Sinergija'
Druškić je nedavno, u sklopu Pop-Art Festivala, oslikao i automobil Seat Leon, a ovo “umjetničko djelo na točkovima” zauzima posebno mjesto u sklopu izložbenog prostora gdje možete pogledati i radove nastale kombinacijom tradicionalne i digitalne tehnike slikanja, te ulja na platnu

 

U Galeriji Seat salona od danas možete uživati u čudesnim radovima Rikarda Druškića, od ulja na platnu do oslikanog putničkog automobila.


Rikardo Druškić, ilustrator i slikar iz Sarajeva, intrigantnom jednostavnošću svojih radova privukao je mnoge obožavatelje diljem svijeta. Zasigurno jedan od najtalentiranijih umjetnika mlađe generacije prošle godine ostvario je saradnju sa kompanijom Porsche Sarajevo.


“Mi u Seatu volimo reći da smo kreativni tehnolozi, a Druškićev umjetnički izraz je izuzetno blizak imidžu Seat kojeg čini dinamičnost i mladalački duh, a kao i Rikardov rad, svaki naš automobil je umjetničko djelo,” kazao je Senad Trnka, Seat Brand Manager.


Druškić je nedavno, u sklopu Pop-Art Festivala, oslikao i automobil Seat Leon, a ovo “umjetničko djelo na točkovima” zauzima posebno mjesto u sklopu izložbenog prostora gdje možete pogledati i radove nastale kombinacijom tradicionalne i digitalne tehnike slikanja, te ulja na platnu.


“Izložba “Sinergija” vrhunac je nekoliko umjetničkih događaja koje smo realizovali tokom ove godine u saradnji s brandom Seat,” kazao je Rikardo Druškić, kojem je ovo peta samostalna izložba. “Pored mojih novih radova posebno me raduje da će posjetioci moći pogledati i kako izgleda kada se moj rad prenese na prepoznatljivu spoljašnjost i jedinstven karakter putničkog automobila Seat Leon.”


Salon Seat nalazi se u ulici Bulevar Meše Selimović 16 u Sarajevu, a izložbu možete pogledati radim danima u terminu od 09:00 – 16:00 sati, te subotom do 12:00 sati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook