saopćeno iz tužilaštva bih

SIPA: Nije utvrđeno postupanje u vezi s 'tajnim prisluškivanjem Tadić i Jukić'

Front05.09.17, 12:22h

 SIPA: Nije utvrđeno postupanje u vezi s 'tajnim prisluškivanjem Tadić i Jukić'
Saopćeno je to danas iz Tužiteljstva BiH, a povodom nedavnih događaja vezanih za "praćenje i prisluškivanje Tadić i Jukić" koji su različito interpretirani u javnosti

 

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) dostavila je izvještaj o poduzetim radnjama u kojem se, između ostalog,  navodi da internom kontrolom u okviru SIPA-e nije utvrđeno postupanje te agencije u vezi s događajem koji se odnosi na "tajno praćenje i nadzor komunikacija v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić".

 

Saopćeno je to danas iz Tužiteljstva BiH, a povodom nedavnih događaja vezanih za "praćenje i prisluškivanje Tadić i Jukić" koji su različito interpretirani u javnosti.

 

Iz Tužiteljstva BiH ističu da će ovo tužiteljstvo u suradnji sa SIPA-om, a po potrebi i ostalim policijskim agencijama nastaviti provođenje svih potrebnih istražnih radnji radi rasvjetljavanja okolonosti i činjenica važnih za donošenje tužiteljske odluke o čemu će javnost biti informirana.

 

Tužiteljstvo BiH i SIPA od svog osnutka, 2004. godine imaju dobru, izravnu i svakodnevnu suradnju i već 13 godina zajednički rade na borbi protiv svih oblika kriminala u okviru svojih zakonom utvrđenih nadležnosti, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook