VIDEO/ kvalifikacije za odlazak na svjetsko prvenstvo u Rusiji

Uz poraz Grčke, Zmajevima nova šansa za baraž: Pregazili Gibraltar sa 0:4

Sport03.09.17, 22:41h

Uz poraz Grčke, Zmajevima nova šansa za baraž: Pregazili Gibraltar sa 0:4
Nakon teškog poraza koji su izabranici Mehmeda Baždarevića doživjeli u prethodnom kolu od Kipra (3:2), iako su vodili s 2:0, ova pobjeda još otvara šanse za plasman Zmajeva u baraž

 

U večerašnjem susretu nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru osmog kola grupe 'H' kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo u Rusiji, pobijedila je Gibraltar rezultatom 0:4.


Nakon teškog poraza koji su izabranici Mehmeda Baždarevića doživjeli u prethodnom kolu od Kipra (3:2), iako su vodili s 2:0, ova pobjeda još otvara šanse za plasman Zmajeva u baraž.
 

Utakmica protiv Gibraltara igrana je na stadionu Algarve u Farou,  a BiH je u vođstvo došla u 35. minuti prvog poluvremena. Hadžić je ubacio sa desne strane, a Džeko je majstorski glavom pogodio za 0:1.

 

Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu BiH dolazi do vođstva od 0:2. Višća je u 65. minuti ubacio loptu sa desne strane, a Kodro je u svom trećem nastupu za Zmajeve, lijepim udarcem glavom zatresao mrežu domaćina.

 

Veliku šansu za još jedan pogodak nismo iskoristili u 77. minuti susreta, kada je Kolašinac nakon jedne dubinske lopte glavom prebacio istrčalog Ibrahima, ali lopta je završila pored gola. No tri munute kasnije usamljeni Lulić pred golom Gibraltara pogađa za 0:3, nakon što je Miličević, nakon prekida, ubacio loptu lijeve strane. 

 

Tek što se krenulo sa centra, nova šansa i novi pogodak za BiH, a strijelac za 0:4 u 85. minuti bio je ponovo Edin Džeko.  

 


Gbr-BiH 0:4 by watch-it-now

 

Belgijanci obradovali Zmajeve: Lukaku srušio Grčku i Đavole odveo na Mundijal

 

Belgija je večeras gostovala na Karaiskakis stadionu i sa 2:1 savladala domaćina Grčku.

 

Prvo poluvrijeme utakmice Grčke i Belgije, nije nam ponudilo mnogo toga zanimljivog. Čvrsta igra obje ekipe sa ponekom sporadičnom šansom, međutim, ništa vrijedno izdvajanja.

 

U drugom poluvremenu druga slika na terenu, Belgija je krenula mnogo otvorenije, a to im se isplatilo u 70. minutu, kada je Vertonghen na asistenciju Dembelea pogodio za vodstvo Đavola.

 

Međutim, slavlje Belgije nije dugo trajalo, nego je Zeca na asistenciju Tzavellasa u 73. minutu poravnao rezultat.

 

Samo dvije minute poslije novi hladan tuš za navijače Grčke na Karaiskakisu. Naime, u 75. minutu na asistenciju Meuniera, Romelu Lukaku trese mrežu Karnezisa, i svojim pogotkom postavlja konačan rezultat meča, odnosno donosi pobjedu Belgijancima od 2:1, ali i dva kola prije kraja kvalifikacija Đavolima obezbjeđuje direktan plasman na Mundijal.

 

(Scsport.ba)

 

Rezultati osmog kola grupe H kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2018. u Rusiji:

 

Estonija - Kipar 1:0
Gibraltar - Bosna i Hercegovina 0:4
Grčka - Belgija 1:2

 

Tabela:

 

1. Belgija 8 7 1 0 35:3 22
2. Bosna i Hercegovina 8 4 2 2 19:8 14
3. Grčka 8 3 4 1 11:5 13
4. Kipar 8 3 1 4 8:12 10
5. Estonija 8 2 2 4 6:17 8
6. Gibraltar 8 0 0 8 3:37 0

 

Parovi devetog kola (7. oktobra): BiH - Belgija, Gibraltar - Estonija, Kipar - Grčka.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook