Praktični savjeti

Nemaju veze s hranom: Sedam novih načina kako iskoristiti zamrzivač

Auto & Dom31.08.17, 20:04h

Nemaju veze s hranom: Sedam novih načina kako iskoristiti zamrzivač
Osim povrća, voća i mesa uskoro bi u zamrzivaču mogli držati i neke odjevne komade ili kuhinjske predmete

 

U nastavku pročitajte kako si uz niske temperature možete olakšati svakodnevicu:
 
 
1. Otvoriti kovertu bez trganja
 
 
Želite li otvoriti kovertu te ju ponovno iskoristiti, držite je u hladnjaku oko dva sata u plastičnoj vrećici. Čim ju izvadite iz zamrzivača, otvorite ju nožem ili otvaračem za pisma. Kada se "odmrzne", ponovno aktivirajte ljepilo s malo kreme ili losiona za tijelo.
 
 
2. Svijećama produljiti vijek trajanja
 
 
Ako svijeće stavite u zamrzivač na 24 sata prije uporabe, produljit ćete im trajanje. Ohlađenom vosku potrebno je dvostruko više vremena kako bi izgorio, a kod nekih svijeća, prethodno zamrzavanje spriječit će i kapanje voska.

 
3. Oprati traperice bez pranja
 
 
Svi znamo koliko je teško pronaći savršeni model traperica, a peru li se u perilici, uvijek postoji bojazan da će se skupiti ili izblijedjeti. Kada primjetite da više nisu baš svježe, složite ih u platnenu vreću i preko noći ostavite u zamrzivaču. Niske temperature uništit će bakterije koje uzrokuju neuogdan miris.
 
 
4. Lakše "baratati" plastičnom folijom
 
 
Folija koja se ne da odlijepiti prava je kuhinjska gnjavaža s kojom se borimo gotovo svakodnevno. Najlakše će se odmotavati ako ju na nekoliko minuta stavite u zamrzivač. Hladnoća smanjuje prianjanje i zato ne pretjerujte sa zamrzavanjem kako folija ne bi izgubila svoju funkciju.
 
 
5. Sačuvati sjeme do iduće sezone
 
 
Ako vam je ostalo sjemena koje niste uspjeli posaditi, možete ih sačuvati u zamrzivaču do iduće sezone. Prije nego ih rasporedite u vrećice, pripazite da je potpuno suho. Možda ih je najpraktičnije rasporediti u papirnate vrećice koje ćete najlakše obilježiti. Prije sadnje, sjeme se mora potpuno otopiti.
 
 
6. Najlonkama produljiti trajanje
 
 
Namočite nove najlonke, ocijedite ih i složite u plastičnu vrećicu. Zamrznite ih preko noći. Zbog hladnoće vlakna će ostati čvrsta i najlonke se neće "izvlačiti" već nakon nekoliko nošenja. Odmrznite ih na sobnoj temperaturi i pustite neka se osuše.
 
 
7. Riješiti se grinja
 
 
Grinje neće preživjeti niske temperature. Debele zimske veste i pokrivače najlakše ćete riješiti prašine, ako ih složite u plastičnu vreću i ostavite preko noći u zamrzivaču. Zatim ih operite nakon odmrzavanja.
 
 
(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook