Neformalni susret u Albaniji

Premijeri zemalja Zapadnog Balkana sutra na sastanku u Draču

Front25.08.17, 09:03h

Premijeri zemalja Zapadnog Balkana sutra na sastanku u Draču
Ovaj jednodnevni događaj će imati različite radne sesije na kojima će se razgovarati o trgovini, uslugama, investicijama i digitalnoj ekonomiji


Albanski premijer Edi Rama će u subotu, 26. augusta, biti domaćin neformalnog sastanka premijera Zapadnog Balkana, koji će razgovarati o jačanju regionalne integracije s naglaskom na ekonomiji i trgovini, izvještava ATA.

 

Sastanku u Draču će prisustvovati premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Kosova Isa Mustafa, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, makedonski premijer Zoran Zaev, crnogorski premijer Duško Marković, te evropski komesar za proširenje Johannes Hahn i Cyril Muller, potpredsjednik Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

 

Ovaj jednodnevni događaj će imati različite radne sesije na kojima će se razgovarati o trgovini, uslugama, investicijama i digitalnoj ekonomiji.

 

Očekuje se da će premijeri Zapadnog Balkana dodatno razgovarati i pokazati snažnu opredijeljenost implementaciji sporazuma iz Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalno ekonomsko područje koji je potpisan na Samitu u Trstu.

 

Kako navodi ATA, očekuje se da će teme diskusija biti i dosadašnji rezultati Berlinskog procesa i budućnost regionalne saradnje Zapadnog Balkana.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook